Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość seba1001

nie chce zapalić

Polecane posty

Gość seba1001

Witam serdecznie jestem posiadaczem opla vectry b 1,6 16v 96r z gazem autronic mam problem z zapaleniem samochodu wszystko było ok zapalał od dotyku w -17 stopniach czasami zapal mi się check podczas jazdy trochę silnik słabł ale po jakimś czasie było wszystko ok do wczoraj wsiadłem do auta pojechaliśmy z rodzinką na zakupy wróciliśmy do domu po 2 godzina poszedłem do samochodu a tu nic rozrusznik kręć nie chce zapalić, nic myślałem że może paliwa zabrakło wlałem 5 litrów z bańki dalej nic sprawdziłem wszystkie świece mają iskrę i nie były zalane paliwem proszę o pomoc co to może być

Edytowano przez seba1001

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a kolega uzyl opcji szukaj ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Powodów może być sporo przy tych mrozach szczególnie. Najlepiej wstawić na początek do garażu by odtajał

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Jak jeździsz na min. paliwa to moze woda w zbiorniku i coś zamarzło, zapalał się check z pewności podłączenie do kompa nie zaszkodzi, może coś pokazać.

P.S. + jak wyżej (DUKE) - czytamy

Edytowano przez tomzary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

sprawdziłem przekaźniki wydają mi się ok słuchałem czy pompa paliwa pracuje ale nic nie słyszałem wyjąłem kostkę od pompy pod kanapą z tyłu wziąłem probówkę na żadnym kablu nie było prądu to mnie właśnie zdziwiło czy jest jakiś bezpiecznik od pompy paliwowej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bezpiecznik 19 20 A pod nogami kierowcy

Przekaźnik R44 koło serwa w komorze silnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

bezpiecznik sprawdzony jest ok nie jestem pewny co przekaźnika po przełączeniu stacyjki pompy nie słychać również na rozruszniku znalazłem książke do opla pisze żeby sprawdzić przekaźnik zewrzeć pin 30i87 tak zrobiłem bez przekaźnika słychać że pompka zaczęła pracować ale auto nie odpaliło teraz moje pytanie czy ten przekaźnik odpowiada jeszcze za coś czy powinien zapalić samochod

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

"zewrzeć pin 30i87 tak zrobiłem bez przekaźnika słychać że pompka zaczęła pracować"

mam podobny problem..

tak zrobiłem ale zaczela chodzic pompka chyba powietrza, umiejscowiona blisko akumulatora.. (wg. ksiazki "sam naprawiam")

pompke paliwa bedzie slychac skoro jest pod tylnym siedzieniem...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

wiesz co ja mam hatchback podniosłem kanapę jest tam plastikowa klapka wyjąłem przyłożyłem rękę do baku kręciłem silnikiem na rozruszniku z włożonym przekaźnikiem wyraźnie było czuć wibrację więc pompka chodzi jutro kolega podjedzie podepnę go pod komputer zobaczymy co pokaże podejrzewam że u mnie padł czujnik położenia wałka rozrządu ale to są tylko moje domysły miałem jeszcze drugie podejrzenie myślałem że może rozrząd się przestawił ale pasek jest w porządku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

podłączyłem auto pod komputer wykazało błędy p0120 p0230 według tabeli kodów czujnik położenia przepustnicy i przekaźnik pompy paliwa ale moja pompa chodzi nic z tego nie rozumiem pomóżcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

CHECK sie swieci podczas krecenia rozrusznikiem czy miga... jesli by migal to moglby byc problem z immo... hmm dziwna sprawa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

u mnie raz pompka chodzi a raz nie, dziś przekręciłem stacyjkę i usłyszałem dziwne skwierczenie pod maską, otworzyłem ją i ten odgłos dochodził z przekaźnika, czek zapalał się i gasł. dziwne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

świeci się cały czas ciśnienie oleju gaśnie a nie chce zapalić benzyną śmierdzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

odgłos dochodził z tego przekaźnika, po jakimś czasie wszystko zaczęło działać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

moze trzeba sprawdzic ten czujnik przepustnicy skoro tam blad pokazuje..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

1.6 16V kombi

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

dokładnie mam tak samo z lewej od pompy paliwowej a z prawej od wtrysków no nic jeszcze sprawdzę rozrząd według znaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w takim razie od czego jest ten przekaźnik u mnie ? to on dziwnie skwierczał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

trzeba by bylo spojzec w schemat instalacji ty masz silnik 2.0 nie 1.6 jak w temacie..

mnie tylko dziwi jedna rzecz ze jak zwarlem styki tego przekaznika zeby sprwdzic pomke paliwa to wlaczyla sie tez taka pompka powietrza umiejscowiona blisko akum.. seba u ciebie bylo podobnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001
Napisano (edytowany)

Dokładnie tak samo włączyła się im więcej siedzę w tym bardziej głupieję może pompka ma za małe ciśnienie nie może przebić się przez wtryski

Edytowano przez seba1001

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

pomoże ktoś? od czego jest przekaźnik który dziwnie trzeszczy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

szabla może to jakoś Ci pomoże, niestety nic innego nie mam....

tylko zdaje się przekaźniki mogą być montowane w różnych pozycjach, trzeba zwracać uwagę na oznaczenia...

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

Edytowano przez tspider

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

tak na 90 % obstawiam u mnie pompkę paliwową sprawcą całego zamieszania...

zastanawiam się jak sprawdzić pompkę na "krótko" przed wyjęciem, dochodzą tam 4 przewody ale nie wiem które są od zasilania...

jak to zrobić bez jej wyjmowania...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość seba1001

wreszcie udało się odpalić powodem nie zapalanie było zabrudzone sito w pompie paliwowej nie mogła wytworzyć odpowiedniego ciśnienia po wyczyszczeniu wszystko chodzi idealnie przy okazji znalazła jeszcze nieszczelność na filtrze paliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

można jakoś sprawdzić pompkę bez wyjmowania...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×