Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lukasz1987pl

Jakby nie dostawała paliwa przy odpalaniu...

Polecane posty

Gość lukasz1987pl

witam

mam kolejny problem przy mojej viki

wcześniej tego nie było

może to przez te mrozy

jak próbuje odpalić po długim postoju viki to kręcę i kręcę nie chce załapać

po jakimś czasie lekko załapuje dławi się i gdzieś w końcu odpala

czasem jest tak ze zapali od razu i zaraz zgaśnie i znowu trzeba długo kręcić

a jak odpali to kolejne odpalenie jest już ok

czy powodem jest filtr paliwa?? czy zapowietrzony może układ paliwowy???

Edytowano przez lukasz1987pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najpierw to zakładam ,że masz zimowe paliwo i CI nie przymarzło.

Później możliwe ,że się właśnie zapowietrza sprawdź czy nie wycieka ropa gdzieś z obudowy filtra paliwa (oczywiscie wymieniony na zime?) . sprawdź tez czy pod spodem filtra dokrecony jest ten zaworek spustowy. Możliwe też ze z powodu rużnicy temperatur węzyki przelewowe straciły szczelność i cofa CI sie ropa do baku.

Postaw samochod spadkiem do silnika czyli tył w góre i zobacz czy było lepiej.

pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a ja myśle ,ze to wina paliwa,,,

kolega tankował Doblo JTD wczoraj i dziś nie odpalił( przez paliwo-ponoc zimowe)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Polecam w tym wypadku Shell. Jeśli to wina ropy to wypadałoby sprawdzić jak pali w cieplym pomieszczeniu..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tematów o zapowietrzaniu jest pełno, wystarc poszukać. Ja bym sprawził stan świec żarowych na początek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz1987pl

Wydaje mi się ze nie paliwo

Leje Shell Diesel Extra

Ale ostatnio do pełnego baku dolałem coś co niby czyści układ paliwowy

I w sumie to po tym tak się zaczęło dziać

Dzisiaj zalałem do pełna bez dolewania czegokolwiek

Zobaczymy jak będzie odpalał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

paliwo zamarzło.Przy takiej emperaturze to tylko denaturat albo benzyny wlej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kotlet

I odstaw auto na jakieś 24 h do ogrzewanego garażu. Bez problemu odpali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz1987pl

jutro i tak idzie na warsztat bo trzeba kilka rzeczy wymienić to tam sprawdzę jak będzie odpalało

A benzyny to ile ewentualnie dolać do baku??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

na 10 litrów ropy litr benzyny

Edytowano przez peja-1991

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie powinno się więcej wlewac jak 5%, benzyna jest zbyt sucha i wiadomo czym to grozi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×