Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lukash1999

błąd na małych obrotach

Polecane posty

Gość lukash1999

Witam. Dopadł mnie taki problem że świeci mi kontrolka silnika na małych obrotach gdy silnik trochę pochodzi , gdy dochodzi do 2000 tys kontrolka się wyłancza i wraca moc. Dodam zę zauważyłem to po tym gdy paliłem z kabli inny samochód ale to może zbieg okoliczności. Co mogę teraz zrobić czy wystarczy skasowanie błędów proszę o pomoć

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

jaka vectra A,B,C ?? jaki silnik ?? benzyna,diesel ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

vectra B 2.0 dti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozi

jak kolega pisze uzupełnij sobie profil jaki masz silnik bo mozna błędy zczytac samemu a jak nieto podpiecie pod komputer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

musisz sie podpiac pod kompa i sprawdzic bledy,ja mialem podobnie i to byl blad p0400 ( podcisnienie) od tego musisz zaczac

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

a w jaki sposób to usunać i czy mogę to sam zrobiźć??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

jak widac ma diesla wiec sam tych bledow nie odczyta, poszukaj klubowiczy na forum z Twojej okolicy, na dole strony glownej forum masz podzial na wojewodztwa i popytaj tam czy ktos ma op-coma i czy pomoze Ci zczytac bledy, jesli nikt nie ma to wizyta w ASO na podpiecie Techa a to ok 100 PLN w najgorszym wypadku

P.S.

uzupelnij reszte danych o sobie, skad, wojewodztwo, jakie auto itd itp

Edytowano przez Duke_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

ok dane juz dodane dodam że mam chyba adnięty termostat bo wskazówka temperatury sie nie podnosi przy tych mrozach. ale co mogę teraz zrobic bo wszystko wskazuje na błąd podcisnienia. Co robic jak zrobic to samemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

podepnij sie pod kompa zobacz co to za blad,najlepiej nr i wtedy pomyslimy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Napisz do

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

, jest przewodniczacym oddzialu Malopolskiego, zapytaj kiedy maja spota i czy moze pomoc Ci podlaczyc autko pod op-coma, mozesz sie powolac na mnie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

ok narazie dzięki wielkie chłopaki jutro napisze jaki to błąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

Witam. Byłem na kąpie z viki i pokazał błąd p0400, gościu mi powiedział ze jakiś bączek może być zasyfiony czy coś, czy to jest to czy może co innego dodam że zauważyłem ze błąd zaświeca sie gdy silnik ciepły po nocy gdy zapalam wszystko jest ok na zmnym silniku może to wam podpowie co to może być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak też myślałem że to problem z podciśnieniem (P400). Do tego wolne obroty i ciepły silnik daje 99,9% podejrzenia na pompę podciśnienia znajdującą się na końcu wałka rozrządu. Polecam vacuometr i zmierzyć podciśnienie na wyjściu pompy. Minimum to -0,6 bar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

ile ona kosztuje i jak sie fachowo nazywa żeby sprawdzić na allegro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tyle w tym temacie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_rolleyes.gif" alt=":rolleyes:">.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukash1999

wszyscy podzielają tą opinie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×