Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tedew

Ogrzewanie tylnej szyby

Polecane posty

Gość tedew

witam,

Posiadam Vectre B 1.8 16v 1998.

Od dwóch dnie nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby, ale lusterka się podgrzewają - tylko szyba przestała działać.

Czy to może być bezpiecznik ?? Jeżeli tak, to który ?? nie mam instrukcji do auta, a pewnie by tam było napisane, który do szyby. No chyba, że coś innego się popsuło.

pozdr,

tdw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ile minut podgrzewałeś szybę? Przy ostatnich temperaturach moja szyba nagrzewa się znacznie dłużej nawet ok. 10-12 min, gdzie normalnie trwa to ok 1-2 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pod koniec tematu masz sporo przydatnych informacji do sprawdzenia:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Temat już kilka razy poruszany sprawdź najpierw czy dochodzi napięcie do tylnej szyby, jeśli nie to podmień od kogoś przekaźnik od podgrzewania szyby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Borysewicz

Witam kolego. Sprawdź przekaźnik w skrzynce bezpieczników w środku auta. Przeważnie jest on koloru niebieskiego choć nie koniecznie i ma 40A. Sprubój podmienić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ogrzewanie tylnej szyby na złączu X1 pin 73 (zielony), zasilanie z bezpiecznika F3 (40A)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kolego podstawą to sprawdzenie kabli idących od auta do tylnej klapy

(jak otwierasz klape to u gory w takiej gumowej osłonce)

prawdopodobnie się przetarły i robi zwarcie

nastepnie obadaj bezpieczniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×