Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kaczo_

Wysokie obroty na zimnym silniku

Polecane posty

Gość kaczo_

Hej. Mam X20XEV z LEKKO pękniętym kolektorem wydechowym (w lecie lekko pierdział na zimno, teraz o dziwo wydaje się cichy).

Otóż dzisiaj zdarzyło mi się już 2 razy iż chwilę po odpaleniu samochodu obroty skaczą do 2000, po chwili na jałowym zaczynają falować (2000, nagły spadek do 1000 i znów 2000) aby w końcu po kilku minutach spaść na stałe do normalnych wartości.

Silniczek krokowy wymieniałem. Kilka tygodniu temu były chyba podobnie niskie temperatury i problemu nie zauważyłem (dziś odpalałem przy -11 i -16).

Gdzie może tkwić problem i czy może zniknąć przy ociepleniu?

Edytowano przez kaczo_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W jakim stane masz przepustnice ?? jeżeli jest zabrudzona, może powodować nierówne obroty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaczo_

A czy przypadkiem nie powinny one być wtedy non stop nierówne? U mnie nagle pojawił się ten problem - nie było dochodzenia do takiego stanu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> A i po nagrzaniu silnika problem znika...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Miałem coś podobnego i wymieniłem świece i przewody i problem znikł

Nie wiem jak u ciebie ale może to być przyczyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Niby tak, ale ja bym to sprawdził. Czujnik temperatury może też szwankować. Na jaki zmieniałeś ten krokowy, nowy oryginał ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaczo_

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Hmm. Czujnik jest o ile pamiętam przy rozrządzie? Wymieniałem wraz z krokowcem pół roku temu. Kupiłem nowy niemniej o ile pamiętam nie oryginalny. Dotychczas było z nim OK

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Poczekam jak sprawa będzie wyglądała w cieplejsze dni, ewentualnie skoczę do warsztatu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dzięki za pomysły

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×