Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
min_max

Instalacja do lampek w drzwiach

Polecane posty

Witam. Szukalem ale nie moglem znalesc - nie wiecie jak rozpoznac po wtyczce drzwi w VB czy jest instalacja do lampek w drzwiach podciągnięta czy nie? Moze ma ktos rozpisane piny we wtyce i do czego one sluza opisane. Nie chce mi sie rozbebeszać drzwi aby to zobaczyc, a jesli juz bede musial to moze ktos wie w ktorym dokladnie miejscu powinny byc wtyczki ulozone w drzwiach aby nie zrywac calej folii??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

sciagnij sobie boczek tylnych drzwi i sprawdz czy masz taka wtyczke jak ta zaznaczona na zdjeciu.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

sprawdz jakie to kolory i zobacz czy sa we wtyczce w slupku i bedziesz mial pewnosc.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Wiec wtyka powinna wisiec poza folia tak? Chodzi mi o przednie drzwi, nie o tylne - nie mam lampek i chcialem sobie dolozyc "diodowe" od spodu kieszeni. Zdejmowalem boczek z przednich i tylnich ale takiej wtyki poza folia nie mialem niestety. Wiec podejrzewam ze nie mam instalacji takowej. Ale mam nadzieje ze sie myle - inaczej bede musial przepuscic jakos kabelek

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Z przodu tak samo wisi jak i z tylu a tu potwierdzenie....

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Kabelek przez zlaczki miedzy drzwiami poscisz bo sa wolne piny

Staly plus masz w drzwiach (gruby czerwony od silownika szyb elektrycznych -jezeli masz), wystarczy ze mase z wylacznika wezmiesz i przy otwarciu drzwi zapali sie lampka.

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no niestety nie mam elektryki nawet na przedzie. Instalki pewnie tez nie mam do lampek bo nie wisi mi taka wtyka - chyba zeby w srodku se lezala w drzwiach - ale watpie. A nie wiesz moze ktore to piny sa od tych lampek w instalacji w kostkach drzwi - abym mial na 100% pewnosc ze tego nie mam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Pinow nie wiem, KOLORY - cienki czerwony i cienki szary (sciagniesz troszke gume na zlaczce i zobaczysz czy masz)

Ja tez nie mialem lampek i instalki a teraz jest instalka i 4 lampki.

Pomoglem (+)

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

a jesli nie bede mial tych pinow i kabelkow to moze sprzedasz 4 piny kompletne? (samiec i samica)

Nie chcial bym w razie co jak bede musial rozpiac wtyke kabli rozcinac znowu, a tak bym dolozyl sobie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> i bylo by prawie łoryginał

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

ja nie mam pinow ze zlaczki, mam 2 wtyczki ktore wpina sie do lampek.

KOLORY - cienki czerwony i cienki szary

Ja przeciaglem kabel przez wtyczke a zlaczke mam w gumie schowana

Edytowano przez Ravcio1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Dzieki wielkie, jutro sprawdze bo autko nie osiagalne narazie jest.

Jeszcze raz dzieki, + polecial

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kamil-1987

Odnawiam temat, mam takie złącze jak kolega powyżej opisywał lecz jak swego czasu sprawdzałem to żadnego napięcia tam nie było ani przy otwartych drzwiach ani przy załączonym zapłonie etc, zaraz sprawdzę wszystkie bezpieczniki ale raczej jest wszystko ok, gdzie szukać dalej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z którego roku Masz samochód.

Lampki w drzwiach zasilane są:

do 1999 – bezpiecznik F22

1999-2000 – bezpiecznik F13

2001-2002 – bezpiecznik F13 oraz dodatkowy przekaźnik K153

Jeśli bezpieczniki są dobre, to sprawdź napięcie na pinie 23 złącza X1 (zielone w nogach kierowcy)

Z tego pinu zasilanie idzie do złączy w drzwiach.

Drzwi przednie:

pin 26 – plus (czerwony)

pin 6 – minus (szary)

Drzwi tylne:

pin 15 – plus (czerwony)

pin 11 – minus (szary)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

podepne sie pod temat mi sie cos popierniczyło w tej instalacji lamki sa instalacja też dawniej które dzwi bym nie otworzył swieciły sie wszystkie teraz otwieram kierowcy nieswieci zadna lampa otwieram drzwi pasazera swieci przod(kierowcy też) otwieram dzwi z tyłu swieca wszystkie...co sie mogło zwalić że nie jest tak jak być powinno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Skoro pozostałe działają to uszkodzony jest albo wyłącznik albo przewody od niego.

Od wyłącznika w drzwiach kierowcy odchodzą dwa przewody, sprawdź czy któryś się nie urwał.

Wyłącznik przykręcony jest jednym wkrętem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×