Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Rafał vici

Pomocy.nie chce odpalic

Polecane posty

Witm

Dzisiaj z rana moja vici nie chce odpalic.Najpierw silnik ruszyl na 1 sekunde i zgasl a teraz juz wogule nie chce odpalic.Po wlozeniu klucza do stacyjki i przekreceniu cala elektryka warjuje, uruchamia sie klima, cos brzeczy pod maska i z tylu, jakby jakis silniczek.

Co to moze byc?

Dodam jeszcze ze wczoraj sprawdzalem zapasowy kluczyk ktory podobno nie byl zestrojony bo odpalajac nim silnik gasl po chwili, a jak odpalalem normalnym to bylo ok.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zresetuj komputer, czyli odepnij aku na jakieś 5 minut, przy okazji jak już będziesz przy aucie to sprawdź napięcie na klemach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a co z alarmem nie zacznie wyć, jak go w razie czego wylaczyc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Troche go pomeczylem rozrusznikiem i jest ok. odpalil przejechalem sie kawalek i zgasilem.Potem odpalal bez problemu. Czy to moze byc przez slaby akumulator?Bo przy kreceniu rozrusznikiem byl taki mieekki dzwiek rozrusznika jakby nie dawal rady.Kontrolka akumulatora sie nie swieci ale jak kupowalem moja viki to sprzedawca mowil ze akumulator jest rozladowany bo auto stalo 2 miesiace w komisie.Dodam jeszcze ze nie jezdze duzo czasami dwa razy w tygodniu po 30 km czyli akum. nie mial by sie kiedy naladowac.

Dwa dni temu czyscilem przepustnice i EGR i zamontowalem na starych uszczelkach moze to przez to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przy rozładowanym całkowicie aku nawet by nie zakręcił bo w vectrach jest zabezpieczenie przed zniszczeniem aku i przy napięciu mniejszym niż 10,5V odcina zapłon, objaw bybył taki, że po przekręceniu kluczyka zgasłyby kontrolki i nic więcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Naszczescie wszystko juz dziala.Mechanik powiedzial ze to chyba jakies spiecie albo cos z klemami i zeby przeczyscic.

Zobacze jutro rano czy bedzie chciala odpalic po nocy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×