Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gredoo

Nawiew na przednią szybe nie działa

Polecane posty

Gość Gredoo

Witam. Mam taki problem z nawiewem na szybę przednią. Nie wieje w ogóle na szybę, pokrętło nawiewu jest ustawiony na szybę a wieje do przodu na kabinę, inne pozycje nawiewu tj, na nogi na kabine, i takie pośrednie działają, ale jak ustawie na szybę to powietrze cofa mi się do nawiewu na kabinę. sprawdzałem filtr pyłkowy ale nic z tego, bez filtra tez wieje, ale nei na szybe. nie wiem co jest z tym. ktoś miał podobny problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

napisz czy masz klimę / klimatronic czy tylko nawiewy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

raczej manual

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gredoo

no to jak? Nikt nie ma zadnego pomyslu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

miałem podobny problem dopóki nie podłączyłem przewody podciśnienia do zaworu nagrzewnicy...chodzi o przewód który idzie od zaworu przy filtrze kabinowym i przez przegrodę schodzi do przedziału silnika....mi ten przewód zsunął się prawdopodobnie podczas wymiany zaworu....ewentualnie mechanik który mi go wymieniał nie założył go ponownie....w każdym bądź razie na szybę dłuchało bardzo słabo a praktycznie cały nadmuch szedł na kabinę

sprawdź to...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pm111

Witam

mam taki sam problem jak kolega w pierwszym poście

tylko że u mnie jest climatronic wszystko działa jak należy oprócz nawiewu na przednią szybę

wcześnie wystarczyło na 2 max na 4 ustawić żeby odparowało teraz na maxa nie idzie wogóle

grzeje super prędkości chodzą dobrze błędów niema reset zrobiony filtr kabinowy wymieniony

ogólnie bardzo szybko się rozgrzewa jak i szybko chłodzi nigdy problemów niebyło

sprawdzałem przewody koło filtra kabinowego i są ok

renpio napisz dokładnie co jeszcze sprawdzić i gdzie

jeśli ktoś jeszcze spotkał się z podobną sytuacją proszę o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

co do problemu z manualem ,to prócz zaworu moga sie wyczepić z linki sterującej klapka ,lub sama linka przy panelu sterowania ,w extremalnym przypadku linka lub jej zaczep( przy konsoli,lub przy klapkach-ich sterowaniu)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pm111

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Tym razem chodzi o climatronic

zapomniałem dodać że słychać zamykające się zapadki i silniczek

ma ktoś jakiś pomysł?

dostałem sie do nagrzewnicy i wygląda w porządku nie cieknie grzeje równo

wężyki też ok może to jakiś zawór

jak sprawdzić taki zawór ile ich wogóle jest? i gdzie są?

POMOCY!

Edytowano przez pm111

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pm111

UP

Sprawa stoi w miejscu

ma może ktoś schemat/przekrój całego układu climatronika? znalazłem do manuala ale jest inaczej bo są cięgna

W dodatku żaden mechanik nie bardzo ma ochote się za to wziąść

A szyby parują jak w maluchu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

czy może ktoś mi tak dokładniej powiedzieć gdzie szukać tego przewodu od zaworu nagrzewnicy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przecież dokładniej nie da się już określić jego położenia. Zajrzałeś chociaż pod maskę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no patrzyłem i nie znalazłem. Ale to chyba dotyczy VB a ja mam VC. Chyba źle spojrzałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×