Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

kichanie przy ruszaniu


Guest Brujah
 Share

Recommended Posts

Witam mam mały problem otóż ostatnio (czyli jakiś tydzień temu ;) ) spotkalam mnie dośc dziwna sytuacja stoję sobie na światełkach czekam na zielone i.... kiedy próbowałem ruszyć autko kichło poczułem w środku gaz i tylko przypadkiem mi nie zgasło :(, filtr powierza był cały bp poprzedni właściciel założył w instalacji jakąś klapkę bezpieczeństwa na takie okazje. Pojechałem na jedną stację serwisową i powiedzieli mi -wymiana parownika i węzy bo takiego modelu jaki ja mam już nie mają koszt z robocizna około 550-600 złociszy, podjechałem więc na inną celem porównania i tak powiedzieli mi że to wina świec i teraz mam klina co to może być. Czy ktos miał już taki problem (w między czasie kichło mi jeszcze parę razy) sytuacja ma miejsce tylko i wyłącznie przy ruszaniu nigdy w czasie jazdy ach no i czasem strasznie trudno jest go ruszyć ze skrzyżowania strasznie mułowaty się zrobił. :( pomóżcie sytuacja jest męcząca i bardzo frustrująca.....

Link to comment
Share on other sites

Na 90% to będą świece i ewentualnie przewody. Prawie napewno to nie jest wina reduktora. Jeśli już to regulacji

Edited by cichy117
Link to comment
Share on other sites

Ja bym najpierw sparawdził stan klapki i czy nie ciąghnie gdzies lewego powietrza.. Jeśli strzela to mieszanka jest za uboga.

Instalacje maszna srubke czy z krokowcem??

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest Brujah

Wprawdzie minęło dużo czasu ale problemem okazały się być wadliwe przewody wymieniłem przewody i świece i problem zniknął jak ręką odjął i od tamtego czasu Viki śmiga aż miło.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP