Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Gość zybi

komunikat na komputerze

Polecane posty

Gość zybi

Witam wszystkich!

Proszę o pomoc w postaci informacji.

W mojej V c 1,9 2004 od niedawna wyświetlaczu pokazuje się informacja "Autoalarm sprawdzanie".

Wszystkie zamki działają poprawnie i alarm (chyba) też.

Czy są jakieś punkty szczególne aby poprawnie sprawdzić alarm i ewentualnie usunąć przyczynę tego komunikatu?

A może ktoś ma instrukcję obsługi fabrycznego alarmu?

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam Zybi.

Edytowano przez zubek73
łącze tematy bo to to samo/ zubek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hej wyświetla mi się na komputerze przy każdorazowym odpalaniu kontrolka "check safeguard" z czym to może być związane???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Witaj ,

Posprawdzaj czy wszystkie zamki masz podomykane na 100%, może śmieszne ale jednak. Kiedyś miałem tak, że klapy bagażnika nie domknołem i tak jeździłem, a komunikat na kompie mi sie wyświetlał.Oczywiście w tym czasie kilkanaście razy zamykałem samochód pilotem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie byłoby podpięcie pod komputer.Dokładne tłumaczenie tego komunikatu to SPRAWDZ ZABEZPIECZENIA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to jest komunikat błędu autoalarmu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam

podepne sie pod temat

mam to samo ale do puki nie wyciagne kluczyka ze stacyjki to moge właczac i wyłaczac i ten komunikat sie nie zapali ,ale jak wyciagne kluczyk to odrazu sie swieci

zadnych problemów z alarmwm nie mam centralny działa ok. jak myslicie co to jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Saleen

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Moze to glupie ale ja bym sprawdzil baterie w pilocie. Mialem tak w BMW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam

wymienilem baterie ale to ni nie pomogło wiec zostanie sprawdzenie błedów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wymieniałeś coś w aucie? Rozpinałeś jakies kable?

Jakiś element się nie dogadał z alarmem bądź nie ma połączenia.

Jak ja wypiąłem moduły w drzwiach miałem to samo !!!

KN

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzen dobry,

juz tydzen mam ten sam problem. Po odpaleniu samochodu sie mi pojawia "Check Safeguard". Szukalem v OP-COMie bladu a nic mi niepokazal. Niewiem kdzie szukacz blad ze jest cosz nie tak. Mozna jakisz bezpecznik sie spalil. Jest kdziesz opis wsystkych bezpecznikow do czego jsou??

Dzenkuje za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

na forum jest opis bezpieczników - poszukaj

ale to nie bezpiecznik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Witam,

znalazlem v Op-comie w Modulu kontroli nadwozia - BCM, Status wybicia szyby- Nie okey. Mam VC kombi i patrzilem na tylne boczne szybe i zkojarzilem, ze konektory na obych 2 stronach jsou wylamane. Da sie jakosz dacz do tych konektoruw odpornik aby niewyskakowal ten blad?

Dzenki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Możesz zewrzeć na krótko,przewodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

albo bezpiecznikiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Odświeżam temat komunikatu "Check Safeguard"

Baterie w pilocie wymienione.

Wszystkie drzwi i klapa bagażnika zamykają się

Błędów Op-com nie pokazuje.

Czy koledzy z poprzednich postów poradzili sobie z problemem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

na sąsiednim forum znalazłem podobny temat

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

u siebie w aucie mam identyczny problem czyli po odpaleniu auta wyskakuje komunikat "autoalarm sprawdzanie" wychodzi na to że u mnie jest to problem właśnie z przednia boczną szybą, a raczej prawdopodobnie brakiem czujnika na szybie, ponieważ jest ona wymieniona (jeszcze przez poprzedniego właściciela).

Ciekawi mnie tylko jakie to ma konsekwencje to znaczy czy autoalarm pracuje poprawnie(rozumiem że nie zawyje po wybiciu tej szyby)?

Może ktoś wie jak to naprawić, to znaczy czy da się ten czujnik wymienić, czy trzeba wymieniać całą szybę na taką z czujnikiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Od roku miałem ten sam problem z komunikatem błedu alarmu na kompie. Ale w sobote postanowiłem zakupic nowy akumulator ponieważ fabryczny już poprzedniej zimy ledwo dawał rade i ku mojemu ździwieniu po odpaleniu na nowym akumulatorze bład znikł. I jak narazie sie nie pojawia. Widzocznie stary aku musiał dawac zaniskie napiecie gdzieś (tak mi się wydaje). Nie potrafie tego wytłumaczyć ale u mnie wymiana aku pomogła. :-D

Edytowano przez siemor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam! mam podobny problem z komunikatem "check safeguard" z tą różnicą że nie mogę otworzyć jednej tylnej szyby. Wszystkie są elektrycznie opuszczane i wszystkie oprócz jednej działają. Może ktoś podpowie co to może być? Czy tylko podpięcie pod kompa wyjaśni sytuację? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

ten błąd o alarmie nie ma nic do tylnej szyby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

aha, myślałem że ma to jakiś związek

a jednak ten błąd "coś" ma do szyby. Nie zawsze wyskakuje błąd check safeguard, jeśli pojawi się błąd to szyba tylna nie działa, a jeśli nie ma błędu to szyba oczywiście działa....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

oprucz syby cos jeszcze musi być walnięte podejrzenie to popękane kable i sam czujnik otwarcia drzwi zawsze ci pokazuje prawidłowo z tych drzwi tylnich

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam... troszke odgrzeje kotleta...

u mnie po deszczu mam blad safeguard check... alarm mi sie sam zalacza moze mial ktos taka przypadlosc???? dzieki....

Edytowano przez pawelpp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

czytałeś ten temat od poczatku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

czytalem ale nadal jestem zielony...

sprawdzilem wszystko ale nadal jest klopot niby sie uzbraja ale za chwile jak nie syrena wyje to swuatla mrugaja i tak w kolo Macieju

:-/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

może to

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×