Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

problem z zapalajacym sie checkiem


jaszczur80
 Share

Recommended Posts

Mam problem w mojej viki 2.0dti> Od jakiegos czasu zapala sie lampka check engine podczas jazdy! Nie objawia sie to niczym ze strony silnika jak jeździł tak jedzie. po wyłaczeni i ponownym odpaleniu znika! Czy ktoś kiedyś sie spotkał z czymś takim??? Podłączałem go pod kompa i tez nic nie wykazało(dziwne)

Link to comment
Share on other sites

Witam...miałem coś podobnego...podczas jazdy zapalała się i gasła ta kontrolka - na kompie nic nie pokazało no i praca silnika była prawidłowa - bez zarzutów. Doczytałem się że podobno jak się zapala kontrolka i gaśnie to nie ma usterki...komp to wykazał->zero błędów... Jeździłem tak ok 3 miesięcy i pewnego dnia podczas jazdy zapaliła się na dłużej i zgasła i ponownie i częściej tak się działo, z tym że viki dostawała muła gdy zapaliła się kontrolka..."zaprowadziłem" viki na stacje zrobili odczyt...i pompa wtryskowa...;/ no i teraz jest w naprawie... :angry: Mam nadzieje że u Ciebie to nic podobnego...tylko może jakaś drobnostka...albo w ogóle nic;) Tylko właśnie u Ciebie troszke inny przypadek...no ale pisze co było u mnie...pozdr. :)

Edited by bari
Link to comment
Share on other sites

Mam problem w mojej viki 2.0dti> Od jakiegos czasu zapala sie lampka check engine podczas jazdy! Nie objawia sie to niczym ze strony silnika jak jeździł tak jedzie. po wyłaczeni i ponownym odpaleniu znika! Czy ktoś kiedyś sie spotkał z czymś takim??? Podłączałem go pod kompa i tez nic nie wykazało(dziwne)

Trzeba się podpiąć i przejechać wraz z kompem jeśli nie ma info o błędach w pamięci, chociaż osobiście w to wątpię...

Czym sprawdzałeś ?

Link to comment
Share on other sites

Trzeba się podpiąć i przejechać wraz z kompem jeśli nie ma info o błędach w pamięci, chociaż osobiście w to wątpię...

Czym sprawdzałeś ?

Byłem w serwisie i u kumpla który ma warsztat . I nic

Zastanawiam sie czy to moze byc bład z immobilizera bo od poprzedniego włąsciciela dowiedziałem sie ze kompwykrywa bład tego ustrojstwa ale i tak działa!!Dzisiaj słyszałem ze zawór erg moze dawac takie symptomy albo jak jest zasyfiony kolektor(zamierzam go wyczyscic wkoncu autko ma 200 tys i raczej nie było czyszczone)

Link to comment
Share on other sites

Zastanawiam sie czy to moze byc bład z immobilizera

to loteria - błedów jest parę tysiecy

Byłem w serwisie i u kumpla który ma warsztat . I nic
Czym sprawdzałeś ?

czyli pod jaki komputer podpinał vectrę? - bo podobnie jak @Piotreq

osobiście w to wątpię...

że porządny komp tego nie wykrył

Edited by zubek73
Link to comment
Share on other sites

to loteria - błedów jest parę tysiecy

czyli pod jaki komputer podpinał vectrę? - bo podobnie jak @Piotreq

że porządny komp tego nie wykrył

dzisiaj w czasie dosc długiej trasy zaobserwowałem pewna prawidłowość tzn ten check zapala sie tylko po dłuzej trzymany wcisnie tym hamulcu (np w korkach ok 2 min) Po zgaszenu znika?? Moze ktos cos takiego miał i powie co z tym fantem zrobic ! Normalnie nic sie nie dziej> testowałem pod tym katem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP