Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest marcinjaworzno

fabryczne radio- nie działają głośniki po jednej stronie

Recommended Posts

Guest marcinjaworzno

Witam,

co może byc powodem nie działania głośników po prawej stronie vectry? Początkowo działały wszystkie, w jednym momencie głośniki przestały działać po jednej stronie. Radio jest fabryczne Opla. Mogło się cos wypiąć, rozłączyć? Czy to wina głośników?

Co zdemontować, żeby odnaleść przyczyne? Głośniki czy radio? Jesli radio to jak je wyciąnąć? Naczytałem się o demontażu radia, ale te instrukcje niektóre są nie jasne.

Pomóżcie!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest BiTu

Please login or register to see this quote.

w Jaworznie jest firma która sie tym zajmuje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">:D:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi swojego radioodtwarzacza. Jest w niej napisane (jak np w cdr 500), żeby przycisk głośności przyciągnąć do siebie i przekręcić w lewą lub prawą stronę (np jak nie działają Ci głośniki z prawej strony, to kręć w prawo) aż poczujesz wyraźny "przeskok" który poinformuję Cię o tym, że PANORAMA jest ustawiona równo na lewą jak i na prawą stronę. Najpierw spróbuj od tego, a potem jak nie pomoże, to poszukamy innej możliwości.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie - pewnie balans sie przestawił

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">. Nie byłbyś pierwszy na forum...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest marcinjaworzno

Please login or register to see this quote.

No to już sprawdzałem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Ale mimo to nie działa cała strona..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na moje oko mogła sie kostka za radiem poluzować i nie łączy. Widziałem już takie przypadki.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest michal_simon

Please login or register to see this quote.

Albo kostka przy radiu albo coś zwiera przy drzwiach.

Rozbierz 2 prawe boczki i posprawdzaj kostki, połączenia.

u mnie była kaszana bo z prawej strony tweeter się wypiął z mocowania i zwierał do blachy. Dodam, że wtedy całe audio wariowało.

Michał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Albo nie łączy kostka, albo np. padła końcówka czy potencjometr

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam ja miałem podobny problem nie działał mi prawy tylni głośnik ,wtyczka była podłączona więc rozebrałem boczek i okazało sie że kabel się złamał ,zmieniłem kabel na bez tlenowy i problem z głowy pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

koledzy wracajac do tematu mam radio philips i zmieniarke blaupunkta, graja wszystkie głosniki na kasecie i tunerze, ale ze zmieniarki idzie tylko lewa strona głosników prawa milczy, balans nie pomaga jedynie lekki szum słychac z prawej strony, gdzie szukac przyczyny?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W połączeniu zmieniarki z radiem. Wygląda jakby jeden kanał nie dochodził.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli gra na kasecie i tunerze to końcówki mocy 100% sprawne więc szukaj tak jak ci napisał MRQ bo to najprawdopodobniejsza przyczyna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Witam tez mam tak problem z głośnikiem tylnym w którym miejscu był kabel zerwany w wiosce czy dalej u mnie w radiu tez działa wszystko głośnik sprawdzałem jest git a nie gra jeśli ktoś wie niech pomoże i powie w którym miejscu mógł sie zerwać kabel ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najczesciej kable pekaja w gumowej przelotce miedzy drzwiami a nadwoziem zacznij tam szukac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Witam dzięki za podpowiedz dziś zlokalizowałem usterkę i jak mówiłeś były przerwane na łączeniu drzwi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam podobny problem

nie diałą prawa strona głosników radio dałęm do innego Car ale to nie pomogła tam to samo

co moze być przyczyną ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

może napisz jakie to radio

i czy sprawdzałeś balansem w funkcjach radia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdzałem

i nic to nie dało czy końcówka mocy moze sie palic na prawą lub lewą strone ??

Model :

Philips CCR600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Witam Cię ja miałem podobny przypadek w Corsie C z fabrycznym radiem CD audio przestała śpiewać prawa strona przód i tył zacząłem od funkcji radia balans itp .po ustawiałem wszystko na równo i nic nadal nie chodziło wyjąłem radyjko i czy bezpiecznik i kostka iso jest dobra okazała się dobra co się okazało kabelek od głośników a przy stykach się przepalił ... a z jakieś 3 tygodnie temu mojej Ciotce w Astrze B też prawa strona przestała chodzić ale tam się okazało ze głośniki całkiem przestały chodzić bo głośnik się podarł ze starości i wymieniła wszystkie na nowe i cyka

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...