Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzysiak

Wskazówka prędkościomierza skacze.

Polecane posty

Po wymianie spalonej żarówki podświetlania zegarów nie bardzo mogę "ustawić" wskazówki od prędkościomierza. Po wciśnięciu zegarów na swoje miejsce schodzi do samego dołu i skacze gdy dostaje opór, po odpaleniu silnika też (po zgaszeniu też) i tak w kółko... najgorsze jest to że nie mogę tego ustawić... podczas tych prób przestał już nawet działać prędkościomierz... Miał ktoś taki objaw?? Nie wiem czy był taki temat, gdyż naprawdę nie mam czasu na szukanie... muszę to złożyć jeszcze dziś bo jutro o 4 rano mam wyjazd i musi to działać.

Edytowano przez krzysiak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wskazówki od prędkościomierza i obrotka zakłada się na przekręconym kluczyku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

co rozumiesz przez pojecie skacze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dochodzi do samego dołu i gdy dostanie opór to idzie ~pół centa do góry i znów na dół...no i tak w kółko kilkadziesiąt razy z częstotliwością skok/sek... na przekręconym kluczyku to samo :/

Edytowano przez krzysiak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Być może coś zwiera w liczniku, rozbierz to jeszcze raz i poskładaj wszystko od poczatku. Wskazówki wkładj na przzekreconym kluczyku na zapłon i nie dociskaj ich zbyt mocno.

Edytowano przez JarekS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zobaczę to wszystko jutro przed wyjazdem (najwyżej trochę go opóźnię

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> )...teraz już nie mam do tego siły, zresztą jest za ciemno a nie mam garażu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez krzysiak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Już nie mam pomysłu... Gdy złapie się wskazówkę palcem to się uspokaja i staje w miejscu, wtedy też zaczyna działać obrotomierz. Problem w tym że po następnym przekręceniu kluczyka (czy też odpaleniu/zgaszeniu silnika) od nowa to samo

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edit

Musiałem przejechać w takim stanie ~5km do pracy i wskazówka już nie skacze... tyle że już przestały działać wszystkie wskaźniki i kontrolki (poza poduszką, działa też podświetlenie zegarów, ale licznika km już nie)

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edit2

Udało mi się przywrócić stan z wczorajszego wieczora... tyle że wskazówka skacze i obrotomierz nie działa. Zdjąłem klemę na noc i zobaczy się czy coś pomoże.

Edytowano przez krzysiak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Winną całego zamieszania była folia ze ścieżkami... po prostu kilka było przerwanych. Kupiłem licznik z angola za 20zeta, przełożyłem folię i wszystko działa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam nie bede zakladac nowego tematu poniewaz moj jest podobny.

I wyglada dokladnie tak ->

A stało sie to podczas zmiany leda w podswietleniu przebiegu. Naszła mnie ochota na pomalowanie przy okazji wskazowek, i pociagnelem wskazowke od predkosciomierza i teraz mi tak skacze jak na filmikach :/ da rade to jakos naprawic.

Ps. na filmikach nie odpalalem auta jakby co. Tylko przekrecałem kluczykiem na poziom II

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Jak dobrać się do zegarów? Co w jakiej kolejności odkręcać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Odpal go i rusz z miejsca rozpędz go do 20-30 km/h i zobacz co się będzie działo że wskazówką.

Na pewno dobrze ją wpiąłeś? Wsadziłeś dopiero przy przekręconym zapłłonie i ustawiłeś na 0.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak rusze to normalnie wskazówka sie podnosi z tym ze przed odpaleniem jest ponizej "0" wiec gdy sie rozpedze do powiedzmy 30km/h na liczniku jest 20km/h.

A i wskazówki wkoncu nie sciagnelem. Bo niechcialem jej polamac a nie mialem przy sobie widelca

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to ją najprawdopodobniej tylko cofnąłeś, widelec do ręki delikatnie podważaj aż zejdzie, następnie przekręć w pozycję zapłon i wsadź wskazówkę tak aby była na zero. Zgaś i zobacz co się będzie działo.

Co do demontażu zegarów:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Na przyszłość używamy szukajki. Polecam róneż zaprzyjaźnić się z tą stroną

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_laugh.png" alt=":lol:"> :

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Edytowano przez JarekS

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Koncze obiad i lece sprawdzac. Pomocnik poleciał

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tylko widelec umyj

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_laugh.png" alt=":lol:"> :lol:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_laugh.png" alt=":lol:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maurycy

mój problem również jest taki sam skacze mi wskazówka w czasie jazdy dodam że nie grzebałem w liczniku ani nawet w jego okolicach. pomóżcie bo nie lubie jak coś jest nie tak.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dash.gif" alt=":dash:">

:34:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. mam problem taki sam jak kolega wyżej, skacze mi wskazówka prędkościomierza podczas jazdy. Dzieje się to od czasu jak wyjąłem licznik i wymieniłem w nim żarówkę. Zrobiłem podmiankę z innej vectry i jest ten sam objaw.

Wrzucam filmik, może nie dużo, ale troche widać. Z góry dzięki za pomoc, pzdr.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A nie zauważyłeś że świeci ci się też abs? Pewnie czujnik albo sterownik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Aha, nie znam się dlatego pytam. Nie wiedziałem, że jedno z drugim ma coś wspólnego. Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Odczytaj błędy abs

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam Was, mam podobny problem z licznikiem jak koledzy, z taką różnicą że licznik zaczyna działać po rozgrzaniu Vectry do 90stopni. Dopóki nie ostygnie, obrotomierz i licznik działają. Nie działają również różne kontrolki (np. od świateł drogowych, hamulca ręcznego), czy myślicie że to może być wina tejże ścieżki przewodzącej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. Mam problem jak koledzy ze skacząca wskazówką podczas jazdy. Tak jak tu

Wymieniałem podświetlenie na czerwone, wkładałem ledy w oprawki oryginalnych żarówek. Robiłem to kilka mieśięcy temu, tamtego roku i wszystko działało jak należy. Dziś pojawił się problem. Dodam że reszta ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×