Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest 09.04.1979

4 tyśobrotów przerywa i brak mocy

Recommended Posts

Guest 09.04.1979

Posiadam vectre B 2.0 16v benzyna gaz sekwencja .Po wymianie uszczelki zaczęły się problemy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_mellow.png" alt=":mellow:">

Auto przy obrotach 4 tyś zachowuje się tak jakby włanczało się odcięcie zapłonu i traci całą moc jest bardzo słaby.Wymienione zostały czujniki : położenia wału , paska rozrządu ,cewka zapłonowa i przepływomierz. Sprawdzono całą instalację i ustawienie paska.I nic auto nie zostało naprawione .POMOCY !!!!!! komputer nadal wyświetla błąd czujnika wałka icały czas świeci się awaria silnika.

Edited by 09.04.1979

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Auto jeździ Ci w trybie awaryjnym. Edited by Stettin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 09.04.1979

tak cały czas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest rafael21

Bardzo możliwe że założyłeś wadliwy czujnik położenia wałków rozrządu skoro wywala Ci nadal taki błąd.

Jakiej firmy jest ten czujnik? Ja miałem takie objawy jak opisujesz, zamówiłem ten czujnik firmy Siemens od Stachowiaka i autko śmiga aż miło.

Podmień czujnik bo w nim pewnie tkwi problem.

aha i sprawdz jeszcze kabel tego czujnika czy nie jest gdzieś uszkodzony.

Edited by rafael21

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 09.04.1979

czujniki były zakładane aż 3 różnych firm i jest to samo a kabel był walnięty ale został zaizolowany

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest rafael21

Please login or register to see this quote.

ja bym dokładnie sprawdził izolację ta naprawianą a czujnik tylko GM-Siemens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 09.04.1979

Mechanicy rozkładają ręce kombinują że może komputer jest złom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 09.04.1979

kabel już został sprawdzony i to kilka razy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 09.04.1979

a jednak kabel !!!!- został wymieniony , odcięty 3 cm od komp.i przylutowany nowy . Wiktoria uzdrowiona ,śmiga aż miło posłuchać jak wkręca się na obroty.Dziękować za forum .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest rafael21

czyli dokładność to podstawa. dobrze ze się uporałeś z problemem i ciesze się że mogłem pomóc. Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzieki, teraz moja kolej wymiany czujnika wałków r.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...