Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Guest lukasm27

Temperatura Zewnętrzna VA

Recommended Posts

Guest lukasm27

Witam. Mam problem ze wskazaniami temperatury zewnętrznej w samochodzie pokazuje albo wysokie minusowe temperatury albo pokazują się kreski. Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej - wiem, że pod zderzakiem po lewej stronie, ale go tam nie widzę. Proszę o pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stojąc przodem do auta, prawy dolny róg zderzaka

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Resztę wyjaśnią ci foty.

Please login or register to see this link.

U mnie problem w drugą stronę na dworze 0*C lub 5*C a tu mi 26*C

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> aż mi się ciepło robi, czujnik do wymiany!

Pozdrawiam.

Edited by Stillz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Jak idą przewody od tego czujnika i dokąd ?

Edited by lukasm27

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaliber_9mm

ida bezposrednio do BC albo MIDA w zaleznosci od tego co sie ma w srodku ( do zoltej wtyczki )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Please login or register to see this quote.

Chodzi mi którędy przewód idzie pod maską, bo od zderzaka nie idzie żaden przewód, a chcę go zlokalizować.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaliber_9mm

oryginalnie jak idzie ciezko mi powiedziec bo ja BC u siebie zakladalem sam ,ale zapewne w wiazce przewodow, ale jezeli masz np problem z przelamanym przewodem mozna puscic dwa nowe przewody od czujnika przez otwor w scianie grodziowej przez ktory przechodza wiazki przewodow, przez taki gumowy korek, wkleilbym ci fotke z EPC ale nie ma mnie teraz w domu przy wlasnym kompie i nie mam dostepu do programu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Chyba muszę wjechać na kanał i zobaczyć od spodu, może gdzieś wisi ten przewód.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Powiem tak, jeśli są same kreski i nic poza tym ( --- ) to kabelki się gdzieś utarły. (kolor przewodu to niebieski) Jeśli czasem coś pokarze, to są podpięte pod czujnik ale ten może być albo walnięty albo podszedł gdzieś syf i po prostu z wtyczką coś jest nie tak i stąd dziwne wartości na wyświetlaczu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Na początku pokazywał jakie wartości, ale teraz pokazuje kreski

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kaliber_9mm

wysun BC i podlacz na krotko czujnik pod kostke od BC i bedziesz mial pewnosc co jest zepsute, jezeli bedzie ci pokazywac temp, to dorzuc dwa nowe przewody i po sprawie, a jezeli nie bedzie to sprawdz z innym czujnikiem (chociaz to malo prawdopodobne ze padl) a jezeli i to nie pomoze to kwestia lezy w BC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Jak pisałem wcześniej, obstawiam na przetarte niebieskie przewody w okolicy zderzaka

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Pochwal się jak zdiagnozujesz

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Napewno się pochwale, ale dopiero w sobotę się za to weznę w tygodniu nie mam czasu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lukasm27

Walnięty był czujnik, ale nie był w tym miejscu gdzie napisał Stillz, tylko pod atrapą, schował go tam mechanik, który naprawiał zderzak (pęknięte mocowania czujnika). Czujnik wymieniony - działa.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Hehe

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> No cóż nie mogłem tego przewidzieć fabrycznie tam powinien być

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dobrze, że działa po wymianie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pomogłem ? Jeśli można, to magiczny klawisz na dole z prawej strony "podziękował"

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

A czy widzisz ? aby, że kabelek miał przetarty ?

Miał czujnik uszkodzony tak jak stawiałem na początku.

Sorry, że się czepiam ale zaczyna mnie to śmieszyć na tym forum, zbawi was klawisz "podziękował".

Jak dla mnie to zbędny post jak i ten mój, który nic nie wnosi do tematu a jedynie zaśmieca forum.

A jak nie to sobie daj w podpisie opis "Pomogłem, wciśnij podziękował"

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Dobra, uważam że można trzy ostatnie wypowiedzi wyciąć [moderator]. Stillz, nie wpieniaj się, ale sprawiedliwie, to oboje podsunęliśmy rozwiązanie problemu koledze. Jak pisałem o przewodach i czujniku, jednak oboje podaliśmy mu pomocną dłoń, i Tobie należy się + (swoją drogą, jesteś dobry mocarz w rozwiązywaniu spraw dotyczących elektryki) - dzięki za schemat elektryki w wersji PDF, mam w chacie ale w wersji papierowej - [+ ode mnie !]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...