Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

demonaz

VB 1.6 16V szarpie na zimnym silniku pomocy!!

Polecane posty

Jak w temacie dodam że po podłączeniu do komputera żadne błędy nie wychodzą pozatym po przejechaniu około 2km czkawka przechodzi

Edytowano przez zubek73
przenoszę - zapoznaj się z działami forum / zubek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

benzyna gazu w życiu nie założę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. miałem podobny problem, okazało się że była dziurawa rura od powietrza odcinek między przepustnicą a przepływomierzem. Najprawdopodobniej mechanik przy wymianie rozrządu zamiast zdemontować obudowę filtra powietrza po prostu ją odgiął i pękła rura, jak to zauważyłem była zalepiona czarnym silikonem, wydłubałem silikon i okleiłem taśmą to się jeszcze pogorszyło jak wymieniłem na nową problem szarpania ustał. Sprawdź połączenia od filtra do przepustnicy może łapie gdzieś lewego powietrza. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dzięki, zobaczę czy u mnie jest to co było u ciebie i dam znać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

patrzyłem i rzadnego pęknięcia nie widać, więc zaczynam znowu od zera:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie podepnę sie pod temat.

Mam taki oto problem. Od jakiegoś czasu viki szarpie mi przy ruszaniu na zimny silniku i jest to mocno wyczuwalne na 1 biegu na pozostały czuć ale bardzo słabo. Po rozgrzaniu się silnika szarpanie ustaje całkowicie. 4 miesiące temu wymieniłem cewkę, kable i świece, wtedy szarpało o wiele delikatniej czyli szarpanie narasta. Aby uniknąć szarpania muszę mocno przygazować przy ruszaniu. Szarpie dopiero w końcowej fazie puszczania sprzęgła. Proszę o pomoc w diagnozie usterki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam takie same objawy jak kolega wyżej.

Komuś coś przychodzi do głowy?

Szarpanie tylko na 1 na zimnym silniku. Jak już złapie te 80 stopni to jest OK.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Zgadza się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W sumie to mam podobnie.

Tłumaczyłem to sobie zbyt małym silnikiem do budy ale to jest chyba bez sensu.

I co ma zimny silnik do szarpania.

U mnie występuje nie zawsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Baloo

Choć mam mały staż w posiadaniu Vectry (9 miesięcy) podepnę się pod temat:) Mam Vectrę 2.0 TDI.

Miałem podobny problem (jakieś 2 miesiące temu). Szukałem wielu przyczyn (od świec po wtryski), a rozwiązanie aż mnie zaskoczyło:)

Szarpało mi na 20-25 litrach w baku. Wyjeździłem prawie do zera, wlałem płyn na przeczyszczenie wtrysków (LiquiMoly) i zatankowałem do pełna na zaufanej stacji.

Problem zniknął praktycznie po 2-3 dniach, a Viki odpala bez zarzutu.

Nie wiem czy Wam to pomoże czy nie, ale warto spróbować.

Edytowano przez Baloo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie mam najmniejszego problemu z odpaleniem auta i szarpie mi zawsze nie zależnie od ilości paliwa w zbiorniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Na bank nie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Bo jak się nagrzeje wszystko jest OK. Nie ma problemów z zapalaniem ciepłego silnika.

Chodzi tylko o początkowe ruszanie z miejsca tj. zaraz po odpaleniu. Nie można delikatnie ruszyć bo zawsze szarpie. Jak się trochę nagrzeje problem znika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łinki

Pompka paliwowa pada ..........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Świetnie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> a dlaczego obstawiasz, że to wina pompy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

umnie jest odwrotnie na zimnym zyleta a jak zlapie 80' szarpie przy obrotach od 1500 d0 2500

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Koledzy a nie sądzicie, że to wina sprzęgła ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dzieki a moze to odpowiecznik baku

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

jakis inny pomysl czujnik sprawdzilem jest ok a czy moga sie zawory zawieszac??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no ja miałem podobny problem auto zimne szarpało żadnych błędów, praca silnika nie była za równa, po rozgrzaniu szarpanie ustawało wina przestawiony rozrząd o 2 ząbki:) tak więc może sprawdź też to

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×