Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Hubert

Bardzo nietypowy problem :/

Polecane posty

Witam, mam z kolegą następujący problem... wracaliśmy z trasy, kolega chciał sobie przypalić papieroska zapalniczką samochodową... przycisnął, potrzymał chwilkę i nagle mrugnęło światło.... za chwilkę zauważyłem że świeci się kontrolka od aku... ale.... padł również obrotomierz, wskaźnik paliwa, temperatury, auto na wolnych obrotach zaczęło gasnąć (autko na lpg), gdy wyłączyłem silnik już pod domem (bałem się na trasie sprawdzać czy by odpalił z powrotem jak bym zgasił

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> ) przekręciłem zapłon i ku mojemu zdziwieniu nie zapaliła się żadna kontrolka.... dopiero jak odpalę silnik zaświeca się aku i nic więcej. Podświetlenie deski działa, to samo światła. Co to cholercia może być bo nie mogę do tego dojść... czy to coś groźnego, czy tylko jakiś bezpiecznik się sfajcył ?

Jakie ewentualne koszty naprawy?

Pozdrawiam

P.S. Opel Vectra A 94' 1.6, lpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Opal86

Może masz gdzieś zwarcie? Mi ostatnio podświetlanie zegarów i nagrzewnica szwankowały. Pojechałem do elektryka i wyszło,że miałem gdzieś zwarę na kablu i takie cuda się działy,że nawiew i podświetlanie działalo mi kiedy chciało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

napewno masz gdzies zwore w zapalniczce i dlatego mogło wywalic bezpiecznik. najpierw sprawdz bezpieczniki a potem szukaj przyczyny za zapalniczka

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_huh.png" alt=":huh:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

ja tak mialem jak zrobilem zware na zapalniczce. bezpiecznik padł. wymien bezpiecznik i bedzie wszystko ok. chyba ze to nie to. tylko ze ja zrobilem zwarcie z wlasnej winy bo zwarlem niechcacy przewody przy lutowaniu przewodow od CB ale skoro ci wywala przy zapalniczce to wyciagnij ta popielniczke i obejrzyj przewody od tylu moze cos tam sie zwiera. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

heh... błahostka... tak jak myślałem... bezpiecznik

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×