Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
dzodzo5998

Światła stop

Recommended Posts

Witam mój problem dotyczy świateł stopu.

Zaczelo się od tego że padla mii skrzynia automatyczna więc zmienilem skrzynie na manuala i tu się zaczeły problemy gdy przekręce zaplon to swiecą mi się bezprzerwy światła od stopu. gdy wbijam wsteczny to nie świecą się światla od wstecznego. A co najlepsze to musiałem podpiąć separator od automatu bo inaczej wogule napięcia na rozruszniku nie ma i nie zapali. powiem krutko... POMOCY!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Opal86

Byłeś gdzieś u elektryka? Może lepiej podjechać do kogoś kto się na tym zna niż samemu kombinować

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

A ja odpowiem krótko

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Opel w automacie z tamtego okresu to porażka, skoro już wymieniłeś automata na manuala, to niezłego wyczynu dokonałeś

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Warte to było zachodu ? Podejrzewam, że chodzi tu o czujniki a raczej styki pod pedałem hamulca czy też czujnika wstecznego. W instrukcji od automatu czytałem, że są dodatkowe przewody od stopu. Na schematach one idą do skrzynki przekładniowej, zatem elektryk musi Ci jakiś patent opracować.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tomaszu

Please login or register to see this quote.

Taki problem miałem ze światłami stopu.

Powód banalny: Nie odbijał czujnik, który przerywał sygnał świateł stopu.

Sprawdź przy pedale hamulca.. małe urządzonko z białym 'gdzybkiem', pozycja 'wciśnięty' wyłącza świecenia stopów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Kolego, podejrzewam, że jeśli tam był automat, to w schemacie elektrycznym od tej wersji idzie więcej przewodów. Tu może być myk ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tomaszu

Please login or register to see this quote.

Owszem, zastanawiające są światła biegu wstecznego.

A jeśli chodzi o stopy to można sprawdzić, tak jak pisałem wcześniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...