Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Tomaszu

Światła przeciwmgłowe (Vectra A)

Polecane posty

Gość Tomaszu

Witam,

Niedawno kupiłem Vectrę A i w końcu zabrałem się za sprawdzenie wszystkich świateł.

Okazało się, że nie działa mi z tyłu światło przeciwmgłowe. Włącznik wydaje się być sprawnym, podświetla się przy włączeniu i zachowuje się jak inne włączniki. Sprawdziłem bezpiecznik i tu zaczęły się 'schody'... W miejscu gdzie bardzo luźno siedział bezpiecznik odpowiadający za te światła (z tego co pamiętam to chyba miejsce 13) nie ma blaszek, które powinien stykać owy bezpiecznik... za puszką bezpieczników nie ma też wolnych przewodów.

Może poprzedni właściciel przeniósł styki pod inny numer bezpiecznika?

Jak to sprawdzić? Może ktoś z Was miał podobny problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzales to na wlaczonych swiatlach mijania ? Bo tylko tak dziala. Jesli swiatelka mijania beda wylaczone to niestety to swiatelko tez nie bedzie swiecic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tomaszu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Oczywiście, że tak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bezp. F 27 - 10 A . Jeżeli jest OK to mostek 2-3 na wyłączniku przeciwmgielnych , jeżeli dalej nic z tego to zostają przewody ( oczywiście żarówkę sprawdziłeś ? )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tomaszu

Żaróweczki sprawdzone, bezpiecznik siedzi sprawny i faktycznie miejsce 27 a nie jak pisałem 13

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Jutro rano biorę się za gruntowne sprawdzenie wyłącznika...

Edytowano przez Tomaszu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

żaróweczka oczywiście siedzi dwuwłóknowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×