Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Jolo

Kod Błędu 0340 I 0115

Recommended Posts

Witam

ostatnio wymieniałem uszczelkę pokrywy zaworów i po tej operacji wywala mi błąd 0340

jak sądzicie może to spowodować ten błąd, czujnik był odpinany, może styki zaśniedziały? lub coś.....

ponadto też wywala mi błąd 0115 - czujnik temperatury silnika - czasami trudno odpalić furę i czuć paliwskiem..... jakby zalewało go.

gdzie jest ten czujnik? pod cewką ?

przeczyszczę styki, zobaczę może pomoże, jak nie to wymienię, co Wy na to ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Skoro był odpinany i po tym wywaliło błąd to tu właśnie zacznij sprawdzanie, kable styki itp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wyminiłem czujnik i nic się nie poprawiło...........

błąd pozostał w pamięci, nadal zgłasza 0115, ja kwykasować to?

odłączałem klemie MINUS i nic......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

to nie polonez

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> :D

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

tak to tylko w Erze mają

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

trzeba wykasować błąd podpinając kompa, albo spróbować uruchomić 30 razy silnik z przerwami co najmniej 5 sek.

jak błąd już nie występuje , to powinien się skasować.

Ale to wszystko na forum już jest od dawna opisane

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

30 razy odpalić czy 30 razy zapłon tylko ?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

odpalić - ale małe szanse , że ten kod w ten sposób się skasuje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Witka, panowie dzisiaj zabrałem się za wymianę czujnika położenia wałków rozrządu

i okazało się że mam owalną wtyczkę, szok te czujniki z tą owalną wtyczką są 30 % droższe.

Powiedzcie Panowie czy złe odpalanie - długie kręcenie to przez ten czujnik?

oczywiście wyświetla mi błąd 0340 i nadal jest 0115 choć czujnik temperatury silnika wymieniony jest już

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

tak

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest M_a_r_e_S

P0115 Za mocne wejście obwodu sensora temperatury cieczy chłodzącej silnika C-09

P0115 Za słabe wejście obwodu sensora temperatury cieczy chłodzącej silnika C-09

P0115 Wadliwe dzialanie ukladu krytycznego 1 (zob. procedure sprawdzania - opis kodu usterki) B-19

P0115 Wadliwe dzialanie ukladu krytycznego 3 (zob. procedure sprawdzania - opis kodu usterki) B-19

P0115 Wadliwe dzialanie ukladu krytycznego 2 (zob. procedure sprawdzania - opis kodu usterki) B-19

P0340 - Obieg wejściowy czujnika prędkości pojazdu nie zgadza się sygnałem pompy wtryskowej C-16

Dlatego tak kręcisz i nie odpala.

Takie błędy jedynie skasujesz Techem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_mellow.png" alt=":mellow:">

Edited by M_a_r_e_S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

no czujnik zamówiłem z allegro, u nas w sklepach mieli tylko w cenie zaporowej 500 zł, skąd oni biorą te ceny , skoro na allegro są po 200 zł.....

no ale nic, czeka mnie jeszcze raz rozebrać i wymienić

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> - cóż dojdę do wprawy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Wymienię i powinno być ok, po wymianie pojadę na tech.

z czujnikiem temperatury chyba jest ok, już bo paliwskiem nie czuć teraz jak odpalam, a wcześniej bardzo śmierdziało.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

wszystko zależy jakiej firmy - mam nadzieje, że poczytałeś tematy na forum ??

bo jak kupisz kiepski - to wydasz niepotrzebnie kase

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

zamówiłęm dzisiaj ORYGINAŁ SIEMENSA

sprawdziłem odcina zapłon przy 4500 obr, no jak dojdzie zmianka na nowy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edited by Jolo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

no wymienione - SAMODZIELNIE - dzięki forum

błędy wykasowane - choć został jeden, któy nie daje mi spokoju

0115 - czujnik tem silnika - wysokie napięcie,

i nie daje się skasować, opel scannerem..... a czujnik wymieniony, panowie proszę o pomoc.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam Podepne sie pod temat zeby nie zakladac nowego.

Mam nastepujacy problem identyczny jak kolega JOLO. tylko tyle ze ja mam VB 1,8 16v `99r

wywala mi blad 0115 i mam problem aby go skasowac czujnik po wymianie oczywiscie na nowy. Zauwazylem jak silnik jest zimny / nie rozgrzany do 80 stopni to blad idzie skasowac bez problemu a jak sie rozgrzeje to ponownie go wywala. A jak auto jest rozgrzane to problem z odpaleniem zbyt niskie obroty tak jakby ale odpala. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie skasujesz bo przyczyna pewnie dalej jest nie usunięta. Może to nie czujnik tylko wtyczka, przewody...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko jak jest zimny to go skasuje, odpale auto i nie wywala bledu ale jak sie rozgrzeje to od razu blad...

wtyczka wyglada ok a kabelki sa cale (nie popenkane)

Niestety pomocy juz niepotrzebuje dowiedzialem sie ze padl mi sterownik samochod zostal sprawdzony pod kazdym katem i sie okazal sterownik

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edited by rafał87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...