Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Xenon H7 I Komputer Wywala Błąd


DJ_Tomcat
 Share

Recommended Posts

Witam,

Założyłem sobie xenonki na cokoliku H7, wpiąłem zamiast zwykłych żarówek.

No i komputer buczy że uszkodzone światła "DIMLICHT ACHTERL." z Holenderskiego.

Czasem jak jadę to się komunikat załączy.

Czy jest możliwość przestawić Techem nominalny pobór mocy przez żarówki z 55W na 35W?

Ktoś może miał podobny problemik ?:):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Witam,

Założyłem sobie xenonki na cokoliku H7, wpiąłem zamiast zwykłych żarówek.

No i komputer buczy że uszkodzone światła "DIMLICHT ACHTERL." z Holenderskiego.

Czasem jak jadę to się komunikat załączy.

Czy jest możliwość przestawić Techem nominalny pobór mocy przez żarówki z 55W na 35W?

Ktoś może miał podobny problemik ?:):rolleyes:

Dziwne :blink: Ja też mam ksenony z zestawu, 35W H1 i komunikatu nie mam.

Edited by G.Redman
Link to comment
Share on other sites

I to mnie dziwi... :huh:

Dodam że komunikat pojawia się "losowo" czyli nieregularnie.

Może luźne przewody? Jeżeli śmigasz tylko w dzień to "migania" lamp nie zobaczysz.

Link to comment
Share on other sites

Sprawdź połączenia bo jeśli błąd powstaje losowo to wskazywałoby to na jakąś krótkotrwałą przerwę w dostawie prądu (naderwany lub luźny przewód). Być może również, że błąd powodują jakieś zaśniedziałe styki przez które wzrasta rezystancja i wtedy komp odczytuje to jako spalenie żarówki.

Link to comment
Share on other sites

Sprawdź połączenia bo jeśli błąd powstaje losowo to wskazywałoby to na jakąś krótkotrwałą przerwę w dostawie prądu (naderwany lub luźny przewód). Być może również, że błąd powodują jakieś zaśniedziałe styki przez które wzrasta rezystancja i wtedy komp odczytuje to jako spalenie żarówki.

Właśnie, już wiem o co może chodzić.

Zawsze jak odpalam światła to po 2 minutach następuje takie mrugnięcie światłem (obie jednocześnie) :) Jakby na chwile miały niedobór prądu. Występuje to zawsze po odpaleniu świateł w tym samym czasie. Potem już to się nie objawia. Ale komputer wywala błąd.

Edited by DJ_Tomcat
Link to comment
Share on other sites

Właśnie, już wiem o co może chodzić.

Zawsze jak odpalam światła to po 2 minutach następuje takie mrugnięcie światłem (obie jednocześnie) :) Jakby na chwile miały niedobór prądu. Występuje to zawsze po odpaleniu świateł w tym samym czasie. Potem już to się nie objawia. Ale komputer wywala błąd.

Oj moim zdaniem to chyba coś jakby problem z przetwornicą. Xenony są lampami wyładowczymi a zasada ich działania jest podobna do świetlówki wiec jeśli czas tego mrugnięcia jest mniej więcej taki sam za każdym razem to raczej odpada przerwa na połączeniach a bardzo prawdopodobnym staje się właśnie problem w elektronice samej przetwornicy.

Tylko bardzo dziwne, że mrygają obydwie naraz przecież każda ma oddzielną przetwornicę. A może jakiś przekaźnik, albo przełącznik świateł cię nie lubi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP