Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Recommended Posts

Witam!

"Break pad" wiem że to czujnik zużycia klocków!

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_dry.png" alt="<_<">

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_dry.png" alt="<_<">

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_dry.png" alt="<_<">

Czujnik jest tylko z przodu czy też z tyłu ??

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_cool.png" alt="B)">

Dzieki z góry za odpowiedz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest robopiotr

czujnik zużycia klocków z przodu, może szlak trafił czujnik a nie klocki. pozdo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie miałem napis "break pad" no kompie. Klocki wymieniłem ale aby oszukać komputer zwarłem styki obydwu kół. I dalej się świeci........ gdzie teraz szukać przyczyny napisu ??? zaczyna mnie to denerwować powoli....

Share this post


Link to post
Share on other sites

wykasować ten błąd op-comem lub techem. ale.... wtedy jak założysz czujnik prawdopodobnie tej opcji nie będziesz miał.

Mam tak samo i po roku już sie przyzwyczaiłem do tego komunikatu. czujniki kosztują około 60zł i są zaczepione do przednich chyba zewnętrznych klocków więc i tak mogą nie zdac egzaminu - bo może się skończyć wewnętrzny klocek i komunikatu nie będzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem skąd wziąłeś cenę 60 zł. Ja kupiłem taki jak w linku i po problemie. Już drugi raz kupowałem bo mi komunikat się świecił ale klocki jeszcze nadawały się do jazdy. Od czasu do czasu doglądałem tylko aby nie przedobrzyć. Kup takie jak w linku na dwie strony i komunikat powinien zniknąć. Oczywiście sprawdź styki czy nie zaśniedziały.

Please login or register to see this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

a nie da sie tego obejść bez techa ??? jakbym kleme zdjął ???

kiedyś mi się udało i jak zwarłem przewody to nie świeciło przez jakiś czas, teraz znowu świeci ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ani opcom ani tech

dobrze zworke zrobic poprawic stara dac nowa

ruszyc tylek i zrobic

a nie kombinowac jak kon pod gore i czekac az sama kontrolka zgasnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

kolego własnie tak zrobiłem i dalej się świeci !!!! wszystko od nowa spiąłem na skrętkę i niby miało być ;-)

dlatego pytam gdzie jeszcze szukać przyczyny ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

szukaj dalej po kablu

moze wyzej/dalej sie przerwal

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to i mi wczoraj wyskoczyl komunikat BREAK PAD tarcze z klockami byly wymieniane nawet nie miesiac temu i wczoraj mi to wyskoczylo fakt ze czujnikow nie zakladalem ale dopiero teraz by sie pokazal komunikat ? i czy jak dam czujniki wszystko bd ok i komunikat zniknie ?

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powinien zniknąć... a to stary czujnik był dobry?

Możesz również dobrze zewrzeć te dwa kabelki od czujnika i błąd też zniknie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

tamte juz byly zjechane i sie nie nadawaly do zalozenia .. nie bd robil wioski z kablami kupie czujniki i bd git

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> tylko ciekawi mnie czemu teraz ten blad dopiero wyskoczyl a nie od samego poczatku ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może trafił Ci się felerny czujnik

Jeśli masz jeszcze stary czujnik, możesz sobie zrobić próbnik którym sprawdzisz czy faktycznie nowy czujnik niedomaga

Spójrz na sam koniec tej porady ->

Share this post


Link to post
Share on other sites

czujnik nie jest drogi kupi sie nowy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> a na to nie wejde bo pisze "Nie masz uprawnień do oglądania tego tematu"

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

mimo wszystko Dzieki

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

czy niesprawny czujnik od ABS tez ma wpływ na " BREMSBELAG " ???

na op-comie miałem odczyt ze jedno z 4 kół porusza się z prędkością 100km/h wiec obstawiam czujnik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

nie - ten komunikat pojawia się tylko wtedy gdy obwód czujnika zużycia jest otwarty / przerwany

Share this post


Link to post
Share on other sites

no właśnie jeden z czujników miał kabel uszkodzony , izolacja nie pomogła dalej brems......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...