Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Insignia problem ze światłami stop i kontrolą trakcji


Recommended Posts

Witam forumowiczów. Nie mogłem sie zarejestrowac na forum insignii a na innym forum trzeba być urzytkownikiem 3 miesiące więc pisze tutaj chyba na najbardziej podobnym forum, może akurat miał ktoś podobny problem. Kupiłem miesiąc temu insignie 2013 polift. Jakieś 2 tyg temu zaczeła mi sie świecić kontrolka od kontroli trakcji. Po usunięciu błedu przez diagnostyke nie świeci sie przez jakiś czas dopóki nie wciśnę kilka razy pedału hamulca. Podejrzewam że w tym samym czasie(odkryłem to tydzień temu) światla stop właczają sie po bardzo mocnym wcisnieciu hamulca. Zamówiłem i wymieniłem dzisiaj u mechanika czujnik położenia hamulca ale jest to samo. Błąd jaki się wyświetla to c0161 (obwód wylacznika ukladu zapobiegajacego blokowania sie kół w czasie hamowania). Ale gdzie to może być? Prosze o pomoc w czym może byc problem. Moze akurat ktos mial podobny problem. Pozdrawiam

Link to post
Share on other sites

A ABS normalnie działa? I czy masz wyłącznik kontroli trakcji? Z tego co znalazłem w google to może być, że masz walniętą wiązkę od czujnika/włącznika świateł hamulca, skoro wymieniłeś włącznik i nie pomogło...

Link to post
Share on other sites

Abs działa normalnie. Jest wyłacznik od kontroli trakcji. Jakies kilka tyg temu miałem też problem poniewaz wyświetlaly mi sie niedzialajace światła przyczepy. Wyczyścilem gniazdo i jest już ok. Nie wiem czy to może być z tym zwiazek

Link to post
Share on other sites

Może mieć związek. Ostatnio po tych opadach śniegu i mrozie u mnie zaczął palić się ABS i pomogło przeczyszczenie wtyczek sprayem w lewym kole.

Edited by Cretux
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Wymieniałem olej tydzien temu i właśnie rozpiełem taka szeroka kostke za tylnym lewym kołem żeby zobaczyć czy tam coś widać. Zdaje sie ze była troche wilgotna, przedmuchałem powietrzem tylko

Ale Tobie chodzi o wtyczki te od abs bezpośrednio przy kole?

Edited by Cretux
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP