Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

problemy z odpalaniem i pracą silnika Opel Signum 1.9 CDTI 150KM


Recommended Posts

Witam wszystkich klubowiczów!!! Jestem nowym wlaścicielem Opel Signum 1.9CDTI i dzisiaj pod czas jazdy silnik rozpoczął nie równo pracować,po czym zapaliła się kontrolka wspomagania kierownicy.Jak zgasiłem silnik....to już nie odpaliłem.Po pszekrecaniu kluczyka rozpocząło tylko pstrykać niby padł akumulator.Po podlączieniu prostownika bez problemu odpalił,ale za 10 minut znowu rozpoczęła się nierówna praca silnika i prawdziwa choinka na desce rozdzielczej.I wszystko od nowa......

w czym może bycz problem?

Dziękuje wszystkim za porady i pomoc

Link to post
Share on other sites

Podłącz kompa i sprawdź błędy bo tak to ciężko powiedzieć do go boli 

Link to post
Share on other sites

Dwa lata temu miałem podobne objawy u mnie jeszcze opadały wskazówki i zapalały się kontrolki jakby silnik zgasł mimo że pracował, a po zgaszeniu nie dało się odpalić przez jakiś czas i było tylko to cykanie jakby padł aku, podejrzewałem cim, ale na szczęście okazało się, że wyczyszczenie tej dużej wtyczki między pompą abs, a zbiornikiem płynu chłodzącego pomogło i od tego czasu spokój. Użyłem do tego zwykłego spreju do czyszczenia styków elektrycznych z marketu, dodam, że też mam 1.9 CDTI. 

Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, Andrii napisał:

Witam wszystkich klubowiczów!!! Jestem nowym wlaścicielem Opel Signum 1.9CDTI i dzisiaj pod czas jazdy silnik rozpoczął nie równo pracować,po czym zapaliła się kontrolka wspomagania kierownicy.Jak zgasiłem silnik....to już nie odpaliłem.Po pszekrecaniu kluczyka rozpocząło tylko pstrykać niby padł akumulator.Po podlączieniu prostownika bez problemu odpalił,ale za 10 minut znowu rozpoczęła się nierówna praca silnika i prawdziwa choinka na desce rozdzielczej.I wszystko od nowa......

w czym może bycz problem?

Dziękuje wszystkim za porady i pomoc

Padl Ci alternator.Sprawdz ladowanie!

Link to post
Share on other sites
41 minut temu, matoslaw napisał:

Padl Ci alternator.Sprawdz ladowanie!

Też o tym myślałem. Dziękuję za podpowiedź

Link to post
Share on other sites

Najlepiej podpiąć kompa i sprawdzić bo takie zgadywanie to A może to to sami  wiecie jak to wygląda przyczyn może być kilka. 

Link to post
Share on other sites
Przed chwilą, malina 90 napisał:

Najlepiej podpiąć kompa i sprawdzić bo takie zgadywanie to A może to to sami  wiecie jak to wygląda przyczyn może być kilka. 

Jak nie masz kompa to zapytaj w swoim oddziale bo napewno ktoś ma i chętnie pomoże 

Link to post
Share on other sites

@malina 90Jesteś starym użytkownikiem,a piszesz post pod postem w dodatku cytując Swój.Używaj opcji "Edytuj"

Link to post
Share on other sites
11 godzin temu, malina 90 napisał:

Najlepiej podpiąć kompa i sprawdzić bo takie zgadywanie to A może to to sami  wiecie jak to wygląda przyczyn może być kilka. 

Ok.Dzięki spróbuję

Link to post
Share on other sites
11 godzin temu, malina 90 napisał:

Jak nie masz kompa to zapytaj w swoim oddziale bo napewno ktoś ma i chętnie pomoże 

Ok.Popytam może udasz się. Dziękuję i pozdrawiam

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP