Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Światła stopu szwankują


Recommended Posts

Zwracam się o pomoc szanowne grono,od jakiegoś czasu pada światła stopu 😬,czujniki wymieniane ,na kompie nie ma błędów ,a wyglada to tak ze po ruszeniu jest wszystko Ok raz drugi trzeci a potem świecą coraz dłużej aż w końcu zapalają się na stałe ,jak by się rozgrzało coś i trzymało ,sporadycznie wyskakuje komunikat i ikonka ,wszystko oczywiście wyglada Ok ,jakiś pomysł gdzie szukać albo może ktoś miał coś podobnego ,pozdrawiam 

6FAE9606-3527-4BB6-BEAD-376116507284.jpeg

Edited by pinio2812
Link to post
Share on other sites

Posprawdzałem lampy wczoraj są suche ,wyczyściłem styki ,wymienione żarówki jest lepiej ale nie do końca dobrze 😬,orientujesz się może czy ma znaczenie w którym miejscu jest zainstalowany czujnik hamulca ?sa dwa otwory ,jak wymieniałem wsadziłem w ten sam a obok jest jeszcze jeden i wyglada identycznie 

Link to post
Share on other sites

Myślisz ze po tygodniu już trzeba wymieniać 😎?moja wina nie napisałem ze tydzień temu wymieniłem na nowy „febi „ ,czytałem tu ze któryś z kolegów miał problem ze ślizgający się czujnikiem ,jak znajdę chwile to przełożę w drugi otwór i zobaczymy ,jeszcze jedno spostrzeżenie jak przychamowuje swieci długo stop jak zachamuje mocno gaśnie odrazu po puszczeniu pedału 😬,cuda 🤨

Link to post
Share on other sites

Czujnik przełożony ,pierwsze 15 Ok potem światła świeciły coraz dłużej aż zapaliły się na stałe ,i sytuacja bez zmian rano ruszam jest Ok im dłużej jadę i więcej cykli hamowania światła świecą dłużej i zapalają się na stałe ,parkuje wyłącze zgaszą silnik światła  gasną i działają normalnie jak wciskam bez zapłonu ,jakiś pomysł może 😕

Link to post
Share on other sites

Myślisz ze po tygodniu już trzeba wymieniać 😎?moja wina nie napisałem ze tydzień temu wymieniłem na nowy „febi „ ,czytałem tu ze któryś z kolegów miał problem ze ślizgający się czujnikiem ,jak znajdę chwile to przełożę w drugi otwór i zobaczymy ,jeszcze jedno spostrzeżenie jak przychamowuje swieci długo stop jak zachamuje mocno gaśnie odrazu po puszczeniu pedału 😬,cuda 🤨

Link to post
Share on other sites

Na kompie nic nie wyskoczył ,tylko dwa razy wyskoczył mi taki komunikat jak na zdjęciu ,zauważyłem jak jadę i swieci się stop wyłącze samochód odpalę jeszcze raz i już stopy działają normalnie 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP