Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Vectra C 3.2 problem z wentylatorem chłodnicy oraz wskaźnikiem temperatury.


Recommended Posts

Witam, po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy włącza się na maxa, po przejechaniu kilku km przestaje pracować i działa prawidłowo. Po chwili gdy jadę dalej nagle wskaźnik temperatury opada gwałtownie na dół a wentylator chłodnicy pracuje na maxa cały czas, po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu znowu jest dobrze do czasu... Tak jest co jazdę... Czy to może powodować CIM? POMOCY! :D

Link to post
Share on other sites

1 co to podpiać opcom -- sprawdzić czy są jakieś  błędy . moze swiruje czujnik temperatury , albo termostat . 

 

Link to post
Share on other sites
Dnia 25.07.2020 o 19:50, ost32v6 napisał:

1 co to podpiać opcom -- sprawdzić czy są jakieś  błędy . moze swiruje czujnik temperatury , albo termostat . 

 

Dzisiaj auto trafiło na warsztat, podczasz jazdy zgasły wszystkie liczniki, żadne dane nie były wyświetlane, zamiast nr przełożenia były trzy kropki a auto przestało przerzucać biegi oraz wysiadło wspomaganie... Ciekawe co się okaże 

Link to post
Share on other sites

ulalala , nie ciekawie .... daj znac co zdechlo ... czyzby CIM  tyle balaganu narobil ? 🤔

Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, ost32v6 napisał:

ulalala , nie ciekawie .... daj znac co zdechlo ... czyzby CIM  tyle balaganu narobil ? 🤔

Auto nie chce połączyć się z opcomem u mechanika. Nw co robić... Nie chce odpalić...

Link to post
Share on other sites

ten op com na 100% sprawny ?  odepnij aku na 10 min i jeszcze raz podpinaj kompa .... jak się na dalej nie polaczyc organizuj drugiego opcoma . jesli z kolejnym sie nie polaczy moze byc juz biednie ....

Link to post
Share on other sites
19 godzin temu, ost32v6 napisał:

ten op com na 100% sprawny ?  odepnij aku na 10 min i jeszcze raz podpinaj kompa .... jak się na dalej nie polaczyc organizuj drugiego opcoma . jesli z kolejnym sie nie polaczy moze byc juz biednie ....

Autko połączone, wyszło sporo błędów w tym wentylatorów chłodnicy, jakiegoś silnika drzwi, czujnik jakości powietrza, prawdopodobnie ECU albo Cim wale powątpiewam, znając moje szczęście 1 i 2...

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...
UP