Jump to content

W dniu dzisiejszym została dodana do menu forum wyszukiwarka google 

Link google

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
KingtigerVI

Auto zgasło i nie odpala

Recommended Posts

Witam.

Problem następujący - ponad tydzień temu zaczęło moja Viki trząść podczas jazdy - zaczęła się dławić. Jakoś dojechałem na stacje benzynowa, dolalem benzyny i próbowałem odpalić. Zeszło dobre dwie minuty i w końcu odpalił. Po tym zdarzeniu samochód losowo ciężko odpalał - trzeba było długo kręcić. Było czuć wyraźny spadek mocy. Znowu zdarzyło się trzęsienie auta i samochód zamilkł na dobre. Od tego czasu nie mam możliwości uruchomienia auta, wskakuje na jakieś 200-300 obrotów i gaśnie. Komputer nie wykazuje żadnych błędów. Pompę paliwa wymieniłem, czujnik wału wymieniony, cewka zapłonowa, egr również - podmianka, mam w zapasie. Nic to nie dało.

Nie mam pomysłu co to może być. Silnik jest po remoncie 7 tys kilometrów temu.

Czy miał ktoś podobny problem?

Mam kilka pomysłów:

zapchany filtr paliwa, uszkodzony zawór ciśnienia paliwa, przeskoczył rozrząd? 

Dodam ze ciśnienie na listwie wtryskowej wynosi 0,5 bara, czyli coś na odcinku pompa paliwa wtryskiwacze?

prosze o jakieś porady czy wskazówki co mogło by pomoc mi znaleźć problem.

rozrzad jak i świece wymienione rownolegle z remontem.

pozdrawiam.

1.6 Y16XE

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pompa paliwa powinna dawać ok 3 barów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiem, ale pompę wstawiłem nowa z magnet marelli. Wydaje mi się ze coś blokuje przepływ czy tez zmniejsza ciśnienie tego paliwa tylko nie wiem co to może być.... na dnie baku było w cholerę syfu - jakichś opiłków brudu itp. Może filtr się zapchał tym czymś?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Być może, że układ paliwowy zapchany. O Magneti Marelli już się wypowiadałem. Sprawdź ten filtr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...