Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Vevtranoob

Nie działają pokrętła we właczniku świateł po wymianie żarówki (ROZWIĄZANY)

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam,

mam taki problem, że padło mi podświetlenie włącznika świateł, a po wymianie żarówki przestały działać mi pokrętła od ściemniania zegarów i regulacji wysokości świecenia świateł drogowych. Nie rozbierałem puszki tylko wymieniałem żarówkę, więc nie ma mowy o złym wpasowaniu prowadnic pokręteł do potencjometra (de facto kilka razy rozbierałem to i wiem, że takie coś trzeba dobrze spasować). Reszta przycisków działa poprawnie. A nowa żarówka (sprawdzałem 3) nie działa i tak.

Edytowano przez Vevtranoob

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Miałem podobnie i zauważyłem że winne są styki (te piny) wchodzące od włącznika do kostki. Przejedź je (wszystkie) delikatnie papierem ściernym albo psiknij jakimś kontaktem czy czymś tego typu i sprawdź czy działa. Czasami też wystarczy docisnąć/dopchnąć włącznik jakby mocniej w deskę rozdzielczą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem jak zaproponowałeś ale bez zmian

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Już znalazłem przyczynę, wyjąłem płytkę drukowaną z całości i przy górnej żaróweczce zauważyłem pęknięcie, musiało się odezwać przy wymianie. Zalutowałem ścieżkę od żarówki i pozycji świateł już działają, niestety ścieżka odpowiedzialna za ściemniacz się spaliła przy lutowaniu ;/ Pozostaje wymiana całości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×