Jump to content

W dniu dzisiejszym została dodana do menu forum wyszukiwarka google 

Link google

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Vectranoob

Zwarcie - miga lampka w kabinie przy różnych czynnościach ROZWIĄZANY

Recommended Posts

Cześć,

otóż mam taki problem, że kiedy włączam kierunkowskaz w lewo to w rytm jego migania (a dokładnie w momencie gaśnięcia) włącza się lampa w kabinie (główna - ta którą włącza się poprzez wysunięcie pokrętła świateł postojowych/migania). To samo dzieje się gdy przełączam światła (mijania, przeciwmgielne, drogowe itp.). Tak samo gdy hamuję, tzn jak przyhamuję i puszczę pedał hamulca to lampka błyska. Do tego zauważyłem, że kiedy mam włączony nawiew i włączę kierunkowskaz to nawiew zmienia moc wiania w rytm kierunkowskazów. Nie mam żadnej "choinki" tylko te dwie rzeczy. Od czego zacząć sprawdzanie?

Edited by Vevtranoob

Share this post


Link to post
Share on other sites

od podłączenia interfejsu diagnostycznego i sprawdzenia błędów w pojeździe.

akumulator sprawny, ładowanie jakie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ładowanie jakie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

~13.5 V, tylko jaki wpływ miałby słaby akumulator/alternator, na to, że włącza się lampka w kabinie przy ww. czynnościach. Którędy idzie masa od tej lampki do akumulatora?

Edited by Vevtranoob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi problem przygasającego nawiewu klimatronika  znika po wyczyszczeniu klem akumulatora. Pozostałe problemy które opisujesz to na moje problem z masą. Gdzieś coś nie styka. Spróbuj na początek poruszać przy kostkach kierunkowskazów i manetek kierunków. Przebadaj przewody czy nie są gdzieś pogryzione/przetarte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wymieniłem klemę od "+" i problem z lampką rozwiązany. W starej klemie gwint się zrypał i była luźna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...