Jump to content

W dniu dzisiejszym została dodana do menu forum wyszukiwarka google 

Link google

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Rysiek88

Wentylator chłodnicy 2.0 turbo

Recommended Posts

Cześć. 

Czy to normalne, że czasami po zgaszeniu silnika 2.0 turbo włącza się wentylator chłodnicy? Pomimo wyciągnięty kluczyków ze stacyjki. Pochodzi chwilę i się wyłącza. Też tak macie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Raczej tak bo tez tak mam ale jak widzę ze się włączył odpalam auto żeby szybciej silnik wystudzić- obieg działa 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, też tak mam. Pojawiło się to po wymianie termostatu,narazie obserwuję ale zaczyna mnie to drażnić. W upalne dni potrafi kilka minut dmuchać. Zapewne kolejna wymiana termostatu czeka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koledzy ale to normalne. Nie tylko przy turbo. Czujnik włącza wentylator, żeby schłodzić płyn. W zależności od silników czy czujników w różnych momentach włącza i wyłącza. Bardziej bym się bał gdyby w te upały nie reagował

Edited by Cretux

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i oczywiście płyn w układzie a nie woda czy rozwodnione coś ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Całkowicie normalne. Jestem po wymienie termiatatu na Wahlera. Zarówno przed, jak i po włącza się wentylator w upały.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

A u mnie właśnie się nie załącza...jak auto chodzi i złapie temp 94° to się załącza a gdy zgaszę samochód to wentylator się wyłącza, nawet jak przekręcę kluczykiem zaraz po zgaszeniu na zapalenie się kontrolek to temp jest wyższa niż 94° a wentylator nic...dopiero jak odpalę samochód to się załącza. Gdzie mam szukać przyczyny? Nie byłem jeszcze na kompie

Edited by Razazel
autokorekta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...