Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

razzQ

Vectra 2.0 benzyna - brak turbo

Recommended Posts

Witam, koleg贸w od ok. 3 tygodni jestem posiadaczem Vectry C i ostatnio mam z ni膮 problem 馃槣

Ale od pocz膮tku, zrobi艂em ostatnio na trasie ok 600km i klimatyzacja przesta艂a ch艂odzi膰 wiec na drugi dzie艅 zajecha艂em do mechanika 偶eby tym si臋 zaj膮艂, klima zosta艂a sprawdzona, odgrzybiona, nabita itd. wracaj膮c ch艂odzi艂a a偶 mi艂o . Kolejnego dnia jak jecha艂em do pracy klima nie ch艂odzi艂a i wyskoczy艂 "check engine" przy czym ewidentnie odci臋艂o turbin臋, po powrocie z pracy sprawdzi艂em b艂膮d wyskoczy艂o P2187, b艂膮d skasowa艂em i silnik jakby zacz膮艂 lepiej pracowa膰. Nast臋pnego dnia po odpaleniu silnika kolejny problem a mianowicie hamulec nie reagowa艂 , stwardnia艂 i schodzi艂 tylko do pewnego momentu po zagl膮dni臋ciu pod mask臋 zauwa偶y艂em ze jeden z w臋偶yk贸w by艂 p臋kni臋ty w 4 miejscach - pojecha艂em na "szrot" i wymieni艂em na nowy (w gratisie dosta艂em dwa zapasowe za 5 z艂 ;p) . Po tej wymianie klima zacz臋艂a znowu mi艂o chodzi膰 i hamulec tak偶e - dziwne ,ale mniejsza z tym bo w dalszym ci膮gu turbina nie dzia艂a. Czy kto艣 mia艂 podobny problem? Jakie艣 pomys艂y ?

Z g贸ry dzi臋ki :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kurcz臋 mo偶e za to pytanie zostan臋 tutaj zlinczowany :P ,al臋 czy jest kto艣 ze 艣l膮ska kto udzieli艂 by mi pomocy w ewentualnym sprawdzeniu przyczyny k艂opotu ?

Edited by razzQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klima i pekniete w臋偶yki raczej nie powinny mie膰 nic wsp贸lnego. Twardy hamulec i "brak turbo" ju偶 mo偶e. Najprawdopodobniej masz problem z nieszczelno艣ci膮 w podci艣nieniu lub kt贸ry艣 z zawork贸w steruj膮cych nie dzia艂a jak powinien . Na 2.0 t si臋 nie znam ale je艣li te dwa objawy wyst臋puj膮 razem to stawiam na podci艣nienie .

Ps. Jestem z Bytomia mo偶emy co艣 podzia艂a膰. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...