Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

przemas30

Vectra C 2.2dti po zgaszeniu już nie odpaliła

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam wszystkich. Jeżeli temat już był proszę o wyrozumiałość. A mianowicie dziś jak codzień rano wsiadam i jadę do pracy auto dziala normalnie odpala bez problemu po dojechaniu na miejse wyłączam za około 10÷15 min ide przestawic auto  a tu lipa zaświeciła się kontrolka z kluczykiem po przekreceniu na uruchomienie silnika 2 sekundy i rozrusznik przestaje krecić a zapala sie kontrolka kierownicy z wykrzyknikiem i kontrolka od trakcji. Po podłączeniu opkoma błędy w sterowniku silnika p1630 fd ,p0606 fd, p0638-07 i w module cim blad brak komunikacji z szyna can jak i w module wspomagania to samo brak komunikacji z szyna can.  Moje pytanie co jest nie tak czyżby sterownik pompy padł?  Proszę drogich forumowiczów  z doświadczeniem i wiedzą o pomoc .

Edytowano przez przemas30

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Odepnij sterownik pompy abs i spróbuj jeszcze raz. Te wszystkie błędy są że występują czy nie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Witam. Wszystkie błędy da się skasować lecz po załączeniu stacyjki powraca błąd  p0606-FD a po próbie  odpalenia powracają wszystkie z powrotem. Jak wrócę z pracy to spróbuję odpiąć  moduł abs  i sprawdzę i dam znać . 

Edytowano przez przemas30

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie odpiolem abs  teraz po przekreceniu stacyjki od razu zapala się  kontrolka kierownicy z wykrzyknikiem a po próbie odpalenia nie ma żadnej reakcji czyli rozrusznik nie kreci tak jak wcześniej przez około 1÷2sekundy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

pompy szukaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pompa albo sterownik

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie odpiolem abs  teraz po przekreceniu stacyjki od razu zapala się  kontrolka kierownicy z wykrzyknikiem a po próbie odpalenia nie ma żadnej reakcji czyli rozrusznik nie kreci tak jak wcześniej przez około 1÷2sekundy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedzi  czyli tak ja podejrzewałem w poniedziałek prowadzę do warsztatu na wymianę pompy   jak będzie zrobione dam znać .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sterownik pada od tego że pompa mechanicznie to szrot i nie ma tu nic do albowania to nie pierwsza komunia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Nie dla każdego jest to takie oczywiste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Szczególnie jak ktoś na forum sugeruje tekst albo pompa albo sterownik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie odpiolem abs  teraz po przekreceniu stacyjki od razu zapala się  kontrolka kierownicy z wykrzyknikiem a po próbie odpalenia nie ma żadnej reakcji czyli rozrusznik nie kreci tak jak wcześniej przez około 1÷2sekundy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A jadąc do pracy nic nie wskazywało na to że autko się rozkrzaczy zero objawów  140 niewiadomo kiedy osiągnąłem szło jak szalone z odpalaniem nie było problemów choć założone było uzadzonko  do zwalczania świec przebieg  241 000km no ale cóż nie zbadane są wyroki oplowskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podłącz ABS i sprawdź z nim, na rozpiętej nie zapali ale nieraz jak tam jest problem z CAN to też nie ruszy.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podłączyłem spowrotem i wróciło do poprzedniego stanu czyli najpierw kontrolka z kluczykiem  a po próbie podpalenia kierownica z wykrzyknikiem i kontrolka od trakcji  więc odlaczenie i ponowne podłączenie nic nie dało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dodam że wracając z pracy  dzień wcześniej migneła kontrolka z kluczykiem ale nie wpłynęło to ta pracę auta i może jeszcze jedno co jakiś czas po odczytaniu opkomem w różnych odstępach czasu w  cimie był błąd komunikacji z szyna can nie ciągły ale teraz nie pamiętam nr. kodu było to bardzo rzadko. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam

Mam problem z moim Vectrusiem 1.9 CDTI. Mianowicie: pojawia mi się kierownica z wykrzyknikiem i autko przestaje reagować na cokolwiek. Zauważyłam że dzieje się tak tylko wtedy jak źle zamknę samochód z pilota. np zamiast przycisku otwarcia kilka razy nacisnę przycisk zamknięcia jak samochód jest zamknięty i jak wtedy otworze to  nie mogę go odpalić bo od razu kierownica z wykrzyknikiem. Wyjdę  zamknę go otworze poczekam 5 minut i auto odpala bez zarzutu, kolejny przykład to jak mam drzwi niedomknięte i zamknę wtedy samochód to też jak go spróbuje odpalić po tym jak wszystkie zamki odskoczą do góry to znowu kierownica z wykrzyknikiem i znowu muszę go zamknąć poprawnie poczekać 5 minut i hula jak ta lala. Żadnego błędu mi nie wykazuje. Raz zdarzyło mi się w trakcie jazdy także po zamknięciu drzwi przyciskiem w środku. Samochód zgasł i zero reakcji. po 5 mintach odpalił. Wie ktoś może co się z tym dzieje bo ja już nie mam pomysłów.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Trzeba by błędy sprawdzić. Może CIM. Tu sa podobne tematy:

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

odepnij i podłącz wtyczkę abs. Tak samo pozostałe. Zakłócenia na transmisji can to nie zawsze cim. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem jest w tym że podłączając go pod komputer nie mam żadnych błędów (podpięty pod 2 różne urządzenia). miałam problemy ze wspomaganiem ale regeneracja maglownicy i wymiana przewodów była robiona. Błąd wyskakuje tylko przy zamykaniu drzwi z pilota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×