Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

iwan1926

PROBLEM! Gaśnie licznik podczas jazdy

Polecane posty

Witam. Mam mega problem. Podczas jazdy gaśnie mi licznik, tzn opadają wskazówki itd. Pali się tylko kontrolka poduszki która paliła się wcześniej no i rezerwa paliwa. Po przejechaniu jakiegoś odcinka (różnie, czasami 100m a czasami 1km) znowu wszystko działa, lecz tylko na krótką chwilę. Co jest nie tak? PILNE !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zmierz napięcie ładowania w chwili występowania problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zimne luty na pinach kostki licznika. Sprawdź czy ożyje po otwarciu drzwi w czasie jazdy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Sprawdź czy nie masz luźnego bezpiecznika. Jak masz budę HB, to jak Ci zgaśnie licznik sprawdź czy tylna wycieraczka działa, bo na wspólnym bezpieczniku jest z zegarami. Mi paliło bezpiecznik po włączeniu wycieraczki i od razu zegary gasły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zdemontuj  licznik i podłóż pod taśmę łączącą licznik z deską rozdzielczą  np. papierowy pasek, tak by piny miały lepszy styk z taśmą. U mnie pomogło. Ewentualnie jak jedziesz to można w deskę nad zegarami walnąć pięścią (jak w stary telewizor kineskopowy ) :) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Niestety po otwarciu drzwi jest to samo....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Przy klemach znalazłem takie coś. Czy to może być przyczyna? 

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Urwane dwa kabelki. Czarny i chyba biało czarny

Edytowano przez iwan1926

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam kolego ale nie doczytałem o jakie auto chodzi . Może zrób  to co pisał arturross 15 .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podpowiadajcie, a kolega niech dalej jeździ i kombinuje dopóki skok napięcia czegoś mu nie spali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×