Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

mariusz-lew

Reflektor

Recommended Posts

Witam,

Nie wiem czy już temat istniał, ja go nie zauważyłem. Mam problem z reflektorem lewym, mianowicie podczas postoju, nawet na zapłonie (bez włączonego silnika) działa, lecz gdy tylko włączę silnik reflektor przestaje działać a zamiast niego świeci mi się lewy przeciwmgielny. Sądzę, że to chyba nie problem styków itd. bo reflektor nie świeciłby cały czas.

 

Jakieś uwagi, może wiecie dlaczego.

Opel Signum 2004, Z20net, xenony d2s,

Share this post


Link to post
Share on other sites

W jaki sposób gaśnie? Co się dzieje kiedy włączysz światła po uruchomieniu silnika?

P.S.
Na tym forum są działy do zamieszczania tematów

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak nie próbowałem, bo nie mogę być w obu miejscach jednocześnie, ale jak mam włączony silnik i zapalone reflektory to lewy nie pali tylko przeciwmgielny, wyłączę silnik przekręcę światła w off potem w on to już reflektor lewy działa. musiałbym spróbować czy po zgaszeniu silnika zapala się reflektor automatycznie.

 

Przepraszam za sposób zamieszczenia postu, jeżeli admin może to proszę przenieść do odpowiedniego działu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdziłem, nie muszę włączać silnika, wystarczy , że włączę zapłon i już reflektor gaśnie i zapala się automatycznie przeciwmgielny. Gdy wyłączę zapłon reflektor zaczyna świecić a gaśnie przeciwmgielny.

Jeżeli chodzi o oświetlenie zawsze spalone żarówki wywala mi komunikat, tutaj podejrzewam zwarcie, coś przy stacyjce, czy szukać gdzie indziej?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szukałbym problemu w module uec. Nie jest to normalne zachowanie, nawet przy jakimś zwarciu. Spróbuj na początek odpiąc akumulator

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niestety, nie pomogło odłączenie aku, nadal świeci, ale po załączeniu zapłonu gaśnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,  przyczyną okazało się brak komunikacji komputera z modułem AFL.  Jego reakcją było właczenie przeciwmgiepnego.

Kwoli wyjaśnienia AFL jest uwalone i nie dzialają mi skrętne,  ale ostatnio dostały wody i robiło zwarcie. Ot i przyczyna. Elektryk pomostkowal scieszki i zlikwidował zwarcie ( przywrocił komunikacje). Sam moduł jest do wymiany.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrze że na początku podałeś tak nieistotne szczegóły jak to że masz afl i że był z nim problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...