Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

jacek24

Potrzebna Pomoc w sprawie błędu.

Polecane posty

Drodzy koledzy zaświeca mi sie samochód z kluczykiem.Dodam ze autko jeździ normalnie. Vectra C kombi 2007 1.9 CDTI po lifcie. Po z czytaniu błędu wyskakuje: Błąd czujnika 1+2 temperatury spalin. Ciekawe. Może coś poradzicie zanim będę musiał odwiedzić serwis OPLA :( :(  Z góry dzieki i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Blad jakiego czujnika? Napisz kody bledow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przykro mi ale nie spisałem.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bylo by latwiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

 

Jeśli masz kanał lub podnośnik, to musisz zerknąć na puszkę od dpf, tam masz czujnik temperatury

1 czujnik temperatury jest przykręcony do katalizatora

2. czujnik temperatury jest przykręcony do puszki dpf (jak na zdjęciu)

 

sprawdź najlepiej obydwa

 

Ale Ja obstawiam problem w dpf z czujnikiem, u mnie był taki problem, że kable które wychodziły z czujnika temperatury, gdzieś najeżdżałem autem i naderwało mi je, po zlutowaniu oraz nałożenia termokurczek i zabezpieczenie pomogło i nie mam już z czujnikiem problemu.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzis wjechałem viki na kanał zeby odkrecic i przeczyscic na początek czujnik temp. w DPF i co sie okazało.Ledwo dotknalem kluczem nakretke czujnika a odleciala mi cala ta wspawana tulejka w ktora przykreca sie czujnik. Nie mam zdjecia ale posłuże sie kolegi powyżej. Tylko zaznaczylem kolorem niebieskim.Czeka mnie jutro spawanie tego , tylko musze zdemontowac na zewnatrz.

Pytanie moje jest takie jesli byly przedmuchy w kolo tej tuleji bo byla popekana w kolo to czy to moglo wyswietlac błąd czujnika???? Sam czujnik jest czysciutki.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ciezko to sprecyzowac, poniewaz jesli w kolo tej tulejki byly pekniecia a sam czujnik latal, to uklad w tym miejscu nie byl szczelny. Aby w sobie sam czujnik sie uszkodzil to male prawdopodobienstwo. Raczej po regeneracji powinno wszystko wrocic do normy. Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)


Koledzy tuleja wspawana i czujnik odzyskany i wkrecony spowrotem.Łatwo nie bylo bo od temperatury  zgrzał sie z tuleja.Mam nadzieje ze juz nie wywali mi błędu czujnika i że to było jego powodem. Dzieki Pozdrawiam

 

Mam jeszcze jedno pytanie na zdjeciu powyżej widac ze do DPF-a ida 2 wężyki z paliwem, a u mnie idzie tylko jeden. Czy to normalne. Dodam ze filtr wypala sie normalnie.

 

Edytowano przez jacek24

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

???????

 czy to normalne???????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

To są wężyki podciśnienia do czujnika, poliftowy DPF ma tylko jeden starszy ma dwa wężyki.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Edytowano przez neseser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Moj polift z 11/2005 ma dwa wężyki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Polift tylko nadwozia masz nie silnika i osprzętu później zmienili i poprawili trochę rzeczy (wtryski, banany itd) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×