Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

mentorsct

Xenon-problem B3415

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam.
Od dłuższego czasu zmagam się z problemem braku poziomowania świateł.

Pacjent to VC GTS 2004 2.0T Z20NET
Na wyświetlaczu zapala mi się kontrolka od poziomowania świateł.
Op-com pokazuje mi takie coś:

**********************POCZĄTEK ECU ID**********************
Source Address: AHL/AFL
Adres źródłowy: 0x00000249
Identyfikator: 0x0102
Nazwa systemu: AHLS Epsilon   
Numer sprzętu:12787311
Numer części:13178462
Numer wersji oprogramowania: 00C31947
Opis systemu: HELLA0401
Hardware key number:           
Kod alfa:  RY
Data produkcji: 02400240011103280224
ECU variant coding: 0x00004086

Ilość zapisanych kodów błędów:1

B3415 - Napięcie zasilające czujnik poziomowania pojazdu przód/tył, napięcie za niskie
(02)  - Obecny

**********************KONIEC ECU ID**********************

Jesteście w stanie mi coś doradzić? Gdzie szukać przyczyny? Wymieniałem nawet na innym moduł ten co jest przy jednej z lamp ale nadal to samo.

Dzięki za pomoc.

EDIT:

Gdzieś na zagranicznym forum wyczytałem: B3415 02: Automatic Headlamp Leveling Control Module Axle Sensor Supply Circuit Short to Ground
Zwarcie do masy? Gdzie tego zwarcia szukać? Gdzieś na przewodach? I jak mogło dość do tego zwarcia masy?

 

Edytowano przez mentorsct

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trza by sie przyrzec przewoda od tych czujnikow.Moze ktorys jest uszkodzony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wlasnie odpialem wtyczki przod/tyl wzialem miernik, przekrecilem stacyjke i miernik pokazal 11.10 V.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×