Jump to content

W dniu dzisiejszym został odblokowany i oddany z powrotem do użytku garaż dla klubowiczów VKP

Znajdziecie go w menu pod nazwą Garaż lub pod linkiem:

https://forum.vectraklub.pl/garage/

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

yamakasi

długo kręci Z20NET

Recommended Posts

Witam

dodam na początek świece świeże BOSCH FR 5 KI 332 S wymienione 5 tyś km temu, oleje i filtry również

na początku myślałem że LPG puszcza mi gaz w kolektor (instalacja nie pierwszej młodości ale widać działa poprawnie )  po zgaszeniu auta bo długo kręcił aby odpalić, ale od dłuższego czasu jeżdżę tylko na samym Pb i po robieniu krótkich dystansów np 10 km i ponownym uruchomieniu silnika za parę dobrych godzin  to nie ma problemu odpala od strzała, ale jak zrobię tylko dłuższa trasę i rano chce odpalić auto to muszę go dłużej pokręcić i odpala, nie faluje nic nic z tych rzeczy. 

Czy ktoś miał podobny problem z kolegów ?

 

Nikt nie miał takiego przypadku ?

Edited by yamakasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

UP, nikt nie miał podobnego problemu ? może jakiś czujnik ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepiej zakręcić gaz na butli. Wtedy ma 100 wyeliminujemy LPG. Sprawdzałeś podciśnienie przy rozruchu? Sprawdź temperaturę powietrza zasysanego może przeplywka padła.

 

Wysłane z telefonu

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

LPG teraz mam nowe i jest identycznie, LPZG ma 2 dni , jak sprawdzić podciśnienie przy rozruchu ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bloki pomiarowe opcom. Chodzi mi o to że może za dużo powietrza dostaje przy rozruchu. Albo LPG rozjechało mapy.

 

Wysłane z telefonu

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale na krótkich dystansach jak pokonuje nie ma problemu, więc jesli to byłoby powietrze to chyba za każdym razem ? przed montażem nowego LPG jezdziłem z 1000 km na Pb i było to samo to raczej nie mapy , problem leży gdzieś indziej 

czujnik położenia wału nie daje takich efektów ?

Edited by yamakasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...