Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Utrata dzwiekow insignia 2.0 2009


adriannn69
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich! Mam insignie z 2009 roku 2.0 163 km i od pewnego czasu mam problem z dźwiękami...opisze moja historie.
Otóż problem zaczął sie około miesiąca temu po pierwszej zimnej nocy (11 stopni) tego roku. Wsiadam do auta odpalam i po około 2-3 minutach jazdy zgasly wszystkie dźwięki. Problem trwał tydzien przez ktory lalo i było około 15 stopni. Skończył sie pewnego dnia ot tak jak sie zaczął ,miałem spokoj na jakies dwa tygodnie i wczoraj po około 20 minutach jazdy na autostradzie stało sie znow to samo ,dźwięk gaszonego telewizora przez 3 sekundy troche przyciszyla sie muzyka i nic. Zero dzwieku. Teraz po odpaleniu auta mam muzykę około 40 sekund,czasem 20 minut,czasem 3 dni i... cisza. Auto dostalo najnowszego softa i bylo badane komputerem i GlobalTisem, rezultat - 0 bledów. Dodam,ze podczas jazdy slysze w konsoli srodkowej, tuz za panelem gdzie znajduje sie radio dziwny dzwiek,jakby sie cos przesuwalo, lub takie "pstrykniecia" dz***u aparatu fotograficznego trwajace ok.3 sek. Zdecydowałem zadać to pytanie mimo ze znalazłem identyczny post ale takze bez odpowiedzi,licze ze ktos Mi pomoże ,moze miał podobny problem i wie jak go rozowiazac lub wie gdzie moge szukac pomocy.

Z gory dziekuje za kazda odpowiedz i pomoc ! :) 

PS: o warunkach pogodowych napisałem bo byc moze to jest przyczyna ,chociaz wczoraj było 25 stopni i znow padło wiec sam nie wiem. Pozdrawiam !

Link to comment
Share on other sites

  • Root Admin

Raczej to nie bedzie miao nic wspolnego z pogoda lub wilgocia, predzej zbieg okolicznosciz taka pogoda.

Mysle ze gdzies moze byc jakis zimny lut ktory bedzie powodowal taka sytuacje i tego zaden komp raczej nie wylapie.

Tu predzej przydalby sie dobry elektonik niz mechanik choc w ASO wydaje mi sie, ze powinni umiec zamienic radio na probe (kwestia logowania i wylogowania)

Ale to tylko moje zdanie.

Link to comment
Share on other sites

Myśle nad zakupem nowego radia,ale mam znajomego mechanika który mówi ze ma radio na podmianke żeby sprawdzić czy to wina radia. Myślisz ,ze warto je sprawdzić w ten sposób ? I z tego co wiem chyba nawet na chwilowe podłączenie i sprawdzenie trzeba je programować ,czyli koszt koło 150 zł ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP