Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

TIS 2000 i Win XP SP3 32bit


sylwo28
 Share

Recommended Posts

Cześć,

 

tym razem kilka słów o TIS 2000 w wersji 116.0E która krąży gdzieś w sieci...  i systemie WIn XP SP3 bo na takim instalowałem (mam laptopa dual-boot z WIn7 SP1 i XP SP3).

Jak zwykle to bywa , znów kłopot podczas użytkowania - konkretnie brak schematów i błąd połączenia z serwerem danych.

Oczywiście chodzi o serwer Apache który jest instalowany "przy okazji". 

ważne: podczas instalacji wyłączyć program antywirusowy , u mnie Avast! - blokował instalator. Instalujemy w foldetrach domyślnych.

Podczas prawidłowej instalacji program sam się zaktualizuje - z baz danych zawartych na płycie. 

 

No dobra, a jak uruchomić te schematy?  Pogrzebałem troszkę w plikach i znalazłem nieprawidłowy (?) wpis w pliku .bat znajdujący się w :

C:\Program Files\cosids\Apache Group\Apache\

pliczek ma nazwę: Apache.bat i skłąda się z trzech linijek. Otwieramy go np. Notatnikiem .Druga linijka wygląda mniej więcej tak:

start  /m C:\PROGRA~1\COSIDS\APACHE~1\APACHE\ApchT2kW.exe -d C:\PROGRA~1\COSIDS\APACHE~1\APACHE -f 

Usuwamy przełącznik "/m" za poleceniem "start" i zapisujemy poprzez "zapisz jako".

Uruchamiamy ten plik. Pojawi się okienko Apache'a z komunikatem "ApacheJserv running".  Musi być on aktywny podczas pracy z TIS.

Teraz odpalamy TISa. Klikamy OK lub wciskamy enter na okienku początkowym.

Następnie wchodzimy w Help -> TIS 2000 News, w menu po lewo jedziemy na dół, do sekcji "Database Opel/Vauxhall". Instalujemy "metaweb_3.1.1.15.msi" z linku po prawej stronie okna.

Teraz schematy powinny działać.

 

Mój konfig: Win XP SP3

IE 8

 

 

pzdr

 

Poniżej przykładowy obrazek lokalizacji wtyczek do pętli czujników zbicia tylnych szyb w kombiaku. 

blob.png.039f6a75e8576ee6dcb169389b488717.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gratulacje za wytrwałość w uruchamianiu schematów,ale na windows XP sp3 latają bez problemu,no u mnie już ok 6 lat :D Jednak do nowszych opli od 2009 r w górę schematy tylko w globalTIS u mnie też działają :D

Link to comment
Share on other sites

cześć :ok:

 

No to chyba odkrywam Amerykę :D

Mam tak poryty XP od tego softu Siemensa któego używam zawodowo, ze może tylko u mnie coś nie działało..

Gdyby nie uszkodzony AFL ostatnio i błąd alarmu od tylnych szyb, to pewnie za to bym się nie wziął ...

 

Pozdrowienia !

 

Edited by sylwo28
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Jeśli nie zgadzasz się z tą opinią poinformuj o tym Administratora Forum.

 

Pozdrawiam, Administracja Vectra Klub Polska

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP