Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

VECTRA B V6 2,5 nawiew raz działa raz nie


Recommended Posts

Witam 

Wiem że tych tematów było już całe mnóstwo ale mimo to nie odnalazłem podobnych objawów do tych z mojej Vectry.

Nawiew raz działa raz nie, na auto czy też 9 biegu działa zawsze, natomiast gdy schodzę na niższe biegi to albo od razu się wyłącza , albo pochodzi kilka sekund i gaśnie, zdarza się też tak że po jakimś czasie od siebie sie załączy, pochodzi chwile i znów gaśnie.Choć na 8 biegu nie działa wcale.

Czy może ktoś mi coś doradzić? Bezpieczniki wszystkie ok, przekaźniki również, rozkręcałem cały panel także niczego nie znalazłem.

Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłu gdzie szukać a pogoda jak widać nie rozpieszcza więc i szyby zaczynają parować :(

Link to comment
Share on other sites

Masz kreski na wyświetlaczu temperatury po wyłączeniu zapłonu? Zajrzyj jeszcze do opornicy. Masz ją z lewej strony nagrzewnicy za maskownicą obok pedału gazu

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oporniki wymienione i nadal lipa. wciąż na 9 działa bez problemów przy zejściu na niższe biegi odrazu się wyłącza.Po kilkunastu czy kilkudziecięciu sekundach potrafi się załączyć na kilka sekund i znów gaśnie i tak w kółko.

Jakieś pomysły ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Dnia 19.11.2017 o 12:49, Vectrolino napisał:

Oporniki wymienione i nadal lipa. wciąż na 9 działa bez problemów przy zejściu na niższe biegi odrazu się wyłącza.Po kilkunastu czy kilkudziecięciu sekundach potrafi się załączyć na kilka sekund i znów gaśnie i tak w kółko.

Jakieś pomysły ?

Cześć Kolego i jak sobie poradziłeś z problemem ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP