Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Zacinająca sie kierownica na skrętach


LosKomandos
 Share

Recommended Posts

Witam was serdecznie! Mam od niedawna problem ze wspomaganiem w Vectra C 2.0T Hatchback 04', ale od poczatku. Okolo 2 miesiace temu podczas skręcania o 90 stopni nagle jakby wylaczylo sie wspomaganie pomyslalem ze to przypadek ok miesiac temu nasilil sie ten problem, ale.... na zimnym silniku do ok 10km jazdy wspomaganie dziala super, jak sie nagrzeje auto to co ok drugi skręt tnie sie wspomaganie, jakby wylaczalo, ale nie zawsze, tylko jak mowie co 2 skręt, najbardziej czuc przy naglym szybkim skręcie czy w miejscu czuc podczas skręcania ze sie przycina. Dodam ze mialem robiona 2 tygodnie temu regeneracje pompy plus nowy plyn zielony (serwisowany). I przyczyna ta sama po tej wymianie, z poczatku chodzi dobrze po rozgrzanu sie zacina. Bledow checka nie posiada, co moze byc maglownica, cisnienie w zaworze, sterownik nie mam pojecia, pojade jeszcze pod inny komputer moze odczyta jakis blad sterownika, poki co nie mam pomyslow 1f641.png:( Dodam ze dzis zauwazylem ze podczas skrecania przygasza sie komputer, ale zapewne nie ma to wplywu, jesli macie pomysl co moze byc to dajcie znac. Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Juz mowie jaki bład pokazał komputer: C1550-37 Wymienic ECU, czyli albo spartolili regeneracje i oddam na gwarancje, ale zanim to zrobie to zalecili mi sprawdzic najpierw akumulator i alternator, bo amu pokazal miernikiem na max swiatlach klima i skrecanie 12. Wiec sprawdze najpierw aku potem alt. Potem usune blad i zobacze czy sie pojawi znowu, dodam ze wracalem 22km bez klimy i na przygaszonych swiatlach i problem bardzo zelżał o ok 70%. Jezeli blad zostanie oddam na reklamacje. Problem jest w elektronice.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP