Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Czujnik wałka rozrządu vdo


GanXta
 Share

Recommended Posts

9 minut temu, GanXta napisał:

Witam montował ktos czujnik firmy VDO jak sie sprawuje?Ciężko znaleźć simensa/Gm :( A jak są to za cene nowego silnika :( 

VDO i Siemens to samo. Montuj śmiało. To oryginał

Link to comment
Share on other sites

Zamontowany i  nie działa jak viki wkręcała na 4,5 tyś tak wkręca :( pytanie czy muszę podpiąć pod kompa żeby skasować stary błąd i powinna działać ? 

Link to comment
Share on other sites

Jeśli jesteś pewny, że wstawiony jest nowy VDO, to na pewno oryginał ( ok. od 300 zł ). Jeśli dalej Ci odcina, to trzeba sprawdź kabel/wtyk. Jeśli rozrząd kwalifikuje się już do wymiany, może dawać zły sygnał do czujnika. Ewentualnie sterownik silnika

Link to comment
Share on other sites

Przed chwilą, Cretux napisał:

Jeśli jesteś pewny, że wstawiony jest nowy VDO, to na pewno oryginał ( ok. od 300 zł ). Jeśli dalej Ci odcina, to trzeba sprawdź kabel/wtyk. Jeśli rozrząd kwalifikuje się już do wymiany, może dawać zły sygnał do czujnika. Ewentualnie sterownik silnika

Za czujnik dałem 330 rozrząd wymieniany 3 miesiace temu 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, GanXta napisał:

Za czujnik dałem 330 rozrząd wymieniany 3 miesiace temu 

 

Rozrząd też musi być dobrze wymieniony, bo ząbek przestawiony i lipa. A jeśli jest ok, to tak jak pisałem. Sprawdź przewód czujnika. Czy wszystko dobrze styka i jest połączone. Jeśli to wszystko jest w porządku, to przychodzi mi do głowy tylko sterownik.

Link to comment
Share on other sites

Dodam że stary czujnik byl nieizolowany było widać druty i jak coś zaskoczyło to działał ale mój kochany mechanik przy wymianie rozrzadu wymienił czujnik na zamiennik a stary wyrzucił :bad:

Link to comment
Share on other sites

Masz na myśli przewód nieizolowany ? Czujnik jest w całości. Zamiennik na 99% nie będzie działał. Mi żaden mechanik niczego nie wyrzucił. Czy Ty widziałeś ten nowy czujnik VDO jak Ci montował ?

Link to comment
Share on other sites

12 minut temu, Cretux napisał:

Masz na myśli przewód nieizolowany ? Czujnik jest w całości. Zamiennik na 99% nie będzie działał. Mi żaden mechanik niczego nie wyrzucił. Czy Ty widziałeś ten nowy czujnik VDO jak Ci montował ?

Przewód który idzie od wtyczki do czujnika nie miał izolacji VDO sam zamontowałem :) 

Link to comment
Share on other sites

Kolego może tak być,że czujnik jest walniety,miałem tak z nowym Siemensa,miał za dużą oporność i od razu wywalal błąd,sprawdź miernikiem,a jaki kupiłeś z prostokątną czy owalna kostka?

Link to comment
Share on other sites

Rozrząd sprawdzony wszystko ok odpalam vectre wkręca na obroty banan na twarzy przejechałem 10 km podgrzała sie do 90 stopni zaczęła świrować zgasła odpalić nie chce ostygła podchodzę odpalam i znowu ładnie chodzi dogrzeje do 90 stopni i już jest masakra w czym teraz szukać przyczyny ? :blink::mysli:

Edited by GanXta
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...
UP