Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
igoa

ABS i TC ,Vectra B 2.0 16V

Polecane posty

Witam

Koledzy ,zakupiłem Vectre 2.0 16V w gazie i mam problem z ABS i TC ciągle wywala błąd " C0045 Otwarty obwód sensora tylnego lewego koła "  po zrobieniu prędkosciomierza tj.wymiana koronki ABS prędkosciomierz zaczoł działac ,po wyjeciu wtyczki z lewego tylnego koła błąd nadal ten sam ,dodam że jak jest pogoda deszczowa to czasami gasną kontrolki od ABS I TC i system działa prawidłowo.Nie sprawdzałem miernikiem  samego czujnika w piascie bo chwilowo pogoda jest zbyt kaprysna.Na OP-COMIE w ABS-ie koła mają wartość 2 ,podczas jazdy oprócz tylnego lewego kazde wykazuje jakąs wartosć.

Silnik X 20 XEV 1997

1.Czy piasta do wymiany lub pompa

2.Czy bład P0500 (8) Brak sygnału szybkośći pojazdu ,moze być przez własnie ten problem z C0045

Dziękuje z góry za jakiekolwiek wskazówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Piasta, instalacja albo sterownik. Innej opcji nie ma. Zmierz ten czujnik. P0500 wywoływany jest przez problemy z absem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bardzo Ci dziekuje za podpowiedz ,w pierwszej kolejnosci zmierze opornosc ,pozniej kabelki na zasadzie przejscia " od " " do " ,na końcu sterownik pompy.I może w końcu z życia zniknie mi te P0500.Po zrobieniu dam znać co byłą przyczyną ,być moze przyda sie to komus w przyszłosci

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam

Problemem okazała sie piasta ,po wymianie piasty błedy znikneły i system ABS-u działa bez zarzutów.

Pozdrawiam

Temat uwazam za zamknięty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...