Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Qbik

Niefabryczne radio - problem

Polecane posty

Witam

Niestety nie znalazłem tematu na forum dotyczącego mojego radia, ale może znajdzie się tutaj ktoś, kto może miał do czynienia z takim sprzętem. Dodam, że średnio znam się na montażu car audio co oczywiście bardzo utrudnia mi rozwiązanie problemu :( 

Zakupiłem moję Vectre z zamontowanym już radiem Berling TS-8490G. Niestety od samego początku mam problem z wyszukiwaniem stacji radiowych.
W Warszawie łapie mi mnóstwo stacji, jednak jak wyjeżdżam z miasta pojawiają sie pierwsze zakłócenia. Jakieś 30 km do centrum prawie nic nie odbieram.
Po wyjęciu radia jest jakiś niepodłączony niebieski przewód opisany jako 12v (ten po lewej na fotce), może tu jest problem? 

Druga sprawa, to nie mogę na GIDzie zmienić godziny, wejść w ustawienia. Po wybraniu odpowiedniej do tego celu funkcji w radiu nic się nie dzieje. 
Sterowanie z kierownicy działa bez problemu. Na YT jest film z innym modelem Berlinga i tam wszystko działa prawidłowo.

Czy ktoś z Was miał do czynienia z Berlingiem? Czy poza wyświetlaniem spalania powinna być możliwość sterowania pozostałymi ustawienia ? 
 

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podeślesz mi więcej fotek na maila?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Poszło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A na radiu nie masz opisu od czego podłączone są przewody na danym miejscu we wtyczce ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tylko tyle mam

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze coś takiego znalazłem.Tak to wygląda z tyłu.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/monthly_2017_02/9(3).jpg.e768bb83cf8ae3c5835afcba93611da9.jpg" alt="9(3).jpg.e768bb83cf8ae3c5835afcba93611da9.jpg" />

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niebieski "remonte" +12V do anteny lub wzbudzania wzmacniacza, prawdopodobnie radio nie jest wpiete w szyne CAN dlatego nie obsluguje BC.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Dzięki za odpowiedź, chyba muszę to 12v podpiąć do tego niebieskiego kabelka i zobaczyć czy coś się zmieni.

Jak na razie poprawiłem przejściówkę między radiem a anteną i nieznacznie jest lepiej.

Ten moduł CanBus co na zdjęciu jest wpięty ale nadal nic nie działa.

Może polecacie kogoś w Wawie bądź okolicach Mińska Mazowieckiego, Otwocka, kto ogarnia takie tematy i mógłby zerknąć na to swoim fachowym okiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...