Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
wohc

Vectra c 1,9 cdti 120 problem z odpalaniem

Polecane posty

Witam Szanownych Forumowiczów. Problem  dotyczy Vectry 1,9 cdti 120km, rok 2004. Wszystko z samochodem bylo oky do momentu kiedy zabraklo mi przypadkiem paliwa. Zalałem jej 5 litrow z karnistra odpalilem i poddjechalem na pobliska stacje. Tam zatankowalem do pelna po czym nie moglem odpalic juz Vectry. Rozrusznik krecil, autem strszanie trzęsło i to wszystko. W koncu po trudach odpalilem go na plak i od tego momentu Vectra ma problem z odpalaniem na zimnym silniku. Wystaczy chwilę przejechać i pali na dotyk. Jest zimny trzeba ja strasznie kręcić, trzęsie nią. Ktos cos poradzi od czego zaczać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zacznij może od filtra paliwa.Nigdy nie jeżdzi sie na rezerwie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a co ma filtr do odpalalnia na zimnym silniku? Oczywyscie go wymienie. Dzis vectra wogole nie odpalila :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jakies błedy? Standartowo rozrusznik aku ze kreci nie oznacza ze szybko? Filtr paliwa moze byc zapchany pompka w baku od rezerwy mogla sie przegrzac uklad paliwowy mogl sie rozstrzelnic

 

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

 Zadnych bledow nie ma. Filtr wyminilem. Bez zmian. Nie dalem rady odpalic. Dopiero na plaku odpalil, pochdzil 10 minut i pali na dotyk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W sumie powinien się sam odpowietrzyć w CDTI ale może jest zapowietrzony. Takie objawy jakby paliwa nie dostawał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Nie chce być tutaj czarnym prorokiem, ale być może zassało Ci syf z baku i wtryski się uszkodziły. Odpalanie na plaka pomaga w wybuchu mieszanki i potem silnik już jakoś ciągnie - tak samo po jego rozgrzaniu. Kolega miał dokładnie taki objaw i diagnozę w 1.6 HDI.

Edytowano przez Matelin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×