Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Jacol30

Opel SIGNUM 2.2 - SIEMENS NCDC2013

Polecane posty

Napisano (edytowany)

  Witam. Posiadam OPLA SIGNUM 2.2 z 2003 a w nim radio Siemens NCDC 2013. Wcześniej miałem lekkie problemy z radiem, bo od czasu do czasu przy zapalaniu się "zacinało" na ekranie było tylko logo OPLA, jedyne co można było zrobić to wyciągnąć płytę CD. Teraz jednak mam dużo poważniejszą sprawę. Od pewnego czasu ekran jest zablokowany a radio nie chce przestać grać. Wyświetla się logo OPLA, żadne przyciski od radia nie działają, te na kierownicy również. Próbowałem odłączać akumulator (całą noc stał odłączony) ale nie pomogło - rano po podłączeniu akumulatora od razu włączyła się muzyka. Próbowałem też wyciągnąć bezpiecznik który w książce opisany jest jako "System informacyjny". Przestało grać. Po ponownym włożeniu bezpiecznika radio gra dalej. Orientuje się ktoś co powinienem zrobić? Sprawa jest dość pilna. 
 

Edytowano przez Jacol30

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wymień radio. Ewentualnie sprawdź okablowanie radia czy nie ma jakiegoś przebicia. Ale najlepiej wyjąć radio i odłączyć to zobaczymy czy się poprawi

 

Sent from my Nokia 5110 using Tapatalk

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam, radio już wyciągałem i zostało podłączone pod zewnętrzny zasilacz. po podłączeniu dalej grało i nie działa żaden przycisk. czyli na 100 % coś nie tak z radiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Możesz spróbować rozebrać przedni panel i może gdzieś jakaś wilgoć się dostała albo po prostu guzik się zklinował i dlatego cała reszta nie działa

 

Sent from my Nokia 5110 using Tapatalk

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

nic to nieda tu trzeba rozebrac radio i eeprom wgrać na nowo

no a jesli odepniesz radio i podepniesz na zewnętrzne zasilanie bez wyświetlacze to w wydaje mi sie że panel przedni ei zareaguje

Edytowano przez matro1234

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

byłem dzisiaj u jednego magika, podłączył pod komputer i wyskoczyły mu błędy na kierownicy. twierdzi że padł  CIM . jeśli tak to szykuje się niezły wydatek. chyba że któryś z forumowiczów zna inne rozwiązanie tego problemu, będę wdzięczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podaj kody błędów

 

Sent from my Nokia 5110 using Tapatalk

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×