Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

sdfsdf.jpg

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Krzysiekk884

Gasną światła

Recommended Posts

Witam,

Panowie może już ktoś przerabiał temat i doradzi, a mianowicie zdarza się że w mojej viki gasną światła. Dzieje się to podczas skrętu, lub zadziałania ABS-u, ESP puki co sporadycznie.  Podpinałem opcoma i nr błędu nie pamiętam, ale było "przerwany obwód lub napięcie za wysokie".

Jeżeli światła zgasną wystarczy je ponownie włączyć i wszystko działa. Jeżeli był by przerwany obwód to raczej by ich od razu nie szło włączyć. Regulator napięcia wymieniałem w zeszłym roku na beru. Pozatym po podpięciu miernika napięcie jest ok.

 

Zauważyłem też że zdarza się to częściej jak auto postoi ze 2 dni. Czy możliwe jest żeby takie szopki powodował akumulator, który ma już 8 lat? Na co dzień viki jeździ żona do pracy 7km w jedną stronę, a po drodze zahacza jeszcze o sklep. W sumie to auto więcej kręci rozrusznikiem niż kołami. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Według mnie nie łączy gdzieś szybki can, sprawdź wtyczkę na pompie wspomagania tą bliżej kabiny (mniejszą). Jeśli ją wyjmiesz to również światła przestają działać. Sam jeszcze nie rozwiązałem mojego problemu z wyłączającym się wspomaganiem bo nie mam kiedy zajrzeć głębiej. Może drganie przy odpalaniu powoduje, że jakaś wtyczka przestaje na sekundę łączyć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i to niestety nie to.

W momencie jak zadziała abs lub esp słychać z bcm jakby jakiś przekaźnik po czym gasną światła.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikt się z taką awarią nie spotkał?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...