Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
pewien.koles

VB nie odpala, obroty stoją (pompa paliwa?)

Polecane posty

Witam. Mam problem z moją Vectrą b 2.0 benzyna. Otóż Od jakiegoś czasu mam problem z jej odpaleniem. Jeszcze jakiś tydzień temu gdy pierwszy raz miałem taki problem (niestety dość daleko od domu) elektryka działała (nowy aku), rozrusznik napier..., a obroty wskakiwały ale auto nie chciało "zaskoczyć" tj. odpalić, po kilku próbach w końcu się udało lecz przy kolejnych tego typu sytuacjach odpalenie jej na benzynie było to niemożliwe. Musiałem odpalać ją na gazie przez wduszenie przycisku gazu. Teraz niestety sytuacja trochę się pokomplikowała i odpalenie jej na gazie jest niemożliwe przez jego brak (tak, powinienem go trochę "dolać") za to na benzynie wgl nic nie da rady nic zrobić. Wszystko wygląda tak jak w poprzednich sytuacjach lecz tym razem od kilku dni wskazówka od obrotów stoi na 0 i chyba nie ma zamiaru się stamtąd ruszyć. Benzynę mam bo leciałem parę razy z kanistrem przez całe miasto na stację i z powrotem więc jej brak odrzucam. Wg mnie pompa jest uszkodzona ponieważ przez jakiś czas jeździłem na rezerwie (na gazie ale auto odpalałem na rezerwie). Postanowiłem trochę pokombinować i sprawdzić bezpieczniki lecz ku mojemu zdziwieniu bezpiecznika od pompy nie ma wgl. 

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

 Zgodnie z tą rozpiską sprawdziłem bezpiecznik nr 19 w kabinie nad nogami kierowcy i rzeczywiście go brakowało lecz co dziwne nie można go tam nawet włożyć ponieważ nie ma tam tych metalowych "chaczyków? ząbków?", no wiecie tego co trzyma bezpiecznik w gnieździe dzięki czemu powinien się tam stabilnie trzymać, a wypada. Jest po prostu otwór w plastiku ale nic poza tym. Kończąc. Problem pojawił się nagle i momentalnie wzrósł do niewyobrażalnych rozmiarów. Proszę o pomoc i z góry pięknie dziękuję :*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kolego drogi nie mam pojęcia o czym właśnie napisałeś (powinienem napisać to na samym początku), jestem całkiem zielony w temacie motoryzacji bo dopiero co zaczynam w nim siedzieć więc proszę o jak najprostsze wyjaśnienie tego co właśnie napisałeś

Edytowano przez pewien.koles

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No niestety, postaraj się zrobić to tak jakbyś tłumaczył kobiecie czym jest spalony, powinienem zrozumieć :D 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...