Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Darknespl

Vectra C 1.8 Nie mozna odpalic, elektryka wariuje.

Recommended Posts

Witam od wczoraj moja Viki boryka sie z problemem odpalania. Wszystko bylo dobrze nigdy nie miałem takich objawów jak w filmiku który dodałem. 

Wracając z pracy podjechałem na stację zatankować gaz. Niestety nie odjechalem o własnych siłach... Po włożeniu kluczyka w stacyjkę i przekręceniu wszystkie kontrolki mrugały załączała sie po cichu syrenka, rozrusznik nawet nie kręci .

Normalnie dzieje się kosmos. Gdy chcę zamknąc auto z pilota rygle opuszczają sie do połowy i za chwile podnoszą. Otworzyłem maskę w syrence słychać cykania. Nie mam pomysłu co zrobić myslalem , że aku padł ale sprawdzałem i jest sprawny.

Ktoś ma jakieś sugestie? Z góry dziękuję za pomoc.

Please login or register to see this code.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdzales aku i jakie ma napiecie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko sprawdzałem. 12,8 ładowanie 13,9> 14 akumulator jest nowy ma zaledwie 4 miesiące. Nawet jak stary byl rozładowany to nie było takiego cyrku z kontrolkami i ryglami...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym odpiol kleme aku na chwile.Sprawdzil bym tez kable tam gdzie byly ruszane podczas montazu instalacji gazowej.Po tym to juz tylko komputer diagnostyczny zostaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akumulator wyjmowałem. Prawda jest taka, że ostatnio byly wymieniane wtryski parownik, i naprawiane przewody przy sterowniku. Popatrzę jak przestanie padać. Doslownie stalo mi sie to po zatankowaniu gazu. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź wszystkie przewody dochodzące do klem. To że po tankowaniu too pewnie zwykły przypadek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem rozwiązany. Przyczyną był akumulator ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...