Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

NoFun

z20net przygasa na zimnym

Polecane posty

Witam;) Od jakiegoś czasu zauważyłem, ze silnik zaczął przygasać po postoju minimum 6cio godzinnym. Czasami potrafi nawet zgasnąć. Falowanie, przygasanie znika po zakończeniu ssania, później pracuje równo. Wrażenie jest takie jakby zapłon wypadał. Wymieniłem świece, filtr paliwa i odświeżyłem wkładkę powietrza nie pomogło. Brak błędów pod komputerem. Może ktoś miał podobną sytuacje bądź wie co może być tego przyczyną. Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc:)

Oto wideo które udało mi się dzisiaj rano nagrać. Widać, że obroty spadają do 500 a następnie jest wszystko ok:)

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a masz LPG?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Tak, mam. Lecz dzieje się tak nawet gdy zgasze auto po jeździe na pb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ale on gaśnie czy tak jakby chciał zgasnąć i chodzi jakby na nie wszystkich garach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zdarza się ze gasnie Ale głównie tak jak na wideo ze go przymuli. Jak mi cewka padla to było podobnie tylko że wtedy cały czas tak chodził no i błąd wywalalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W tej chwili mam podobnie, z tym, że co jakiś czas i właśnie "na zimnym" jak przełączy się na LPG. Po rozmowie z instalatorem, bo gaz mam od listopada ubiegłego roku, mam pojechać na dostrojenie LPG, tylko brak czasu. Również błędów brak.

A jak Ci się już przełączy na lpg i np. dodasz lekko gazu na jałowym biegu to ładnie obroty Ci wracają, czy właśnie tak falują jakby zapłon wypadał?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po przelaczeniu wszystko jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hm:mysli:

a jaki interfejs podłączałeś?

Patrzyłeś jak sondy pracują, układ dolotowy szczelny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

op coma

 Sprawdzę jeszcze czy sondy pracują w swoim zakresie. Dolot Sprawdziłem pianką do testowania szczelności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sondy pracują w swoim zakresie. Jedynie temperatura jest dosyć dziwna -6141

 

 

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć attachment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Temperaturą się nie przejmuj tak ma być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem znikł po zalaniu 100 Shell V-Power Nitro+ . Od miesiąca mam pokój.   :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×